Breaking news - Gyulaj Zrt. nyerte a CIC Edmond Blanc Díját 2017-ben

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. megkapta a CIC Nemzetközi Vadvédelmi Tanács (Conseil International de la Chasse et de la Conservation du Gibier)

64. Közgyűlésén a svájci Montreuxban az Edmond Blanc díjat!

 

Edmond Blanc Prize - International Council for Game and Wildlife Conservation

(64th CIC GENERAL ASSEMBLY - 27-29 April, 2017 - Montreux,Switzerland)
Edmond Blanc Preis - International Rat zur Erhaltung des Wildes und der Jagd
(64. CIC GENERALVERSAMMLUNG - 27.-29. April 2017 – Montreux,Schweiz)

CIC Edmond Blanc Díj 2017 - Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

A díjátadón készült képek KÉPGALÉRIÁNKBAN (KLIKK IDE!) megtekinthetőek!

Az CIC Edmond Blanc Díjjal kapcsolatos vezérigazgatói köszönetnyilvánítás a Gyulaj Zrt. hivatalos Facebook oldalán (KLIKK IDE!) tekinthető meg!

Online megjelenések a hír kapcsán:

A Hazai Vadász cikke a hír kapcsán

Magyar Mezőgazdaság

Nimród cikke

Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nyerte a CIC Edmond Blanc Díját 2017-ben

2017. április 27-29-ig tartotta a CIC (Conseil International de la Chasse et de la Conservation du Gibier, azaz Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács) éves, általános gyűlését, mely a vadászati világszervezet éves szinten egyik legfontosabb eseménye. A világ legkiválóbb vadászterületeiből válogatva az 1928-ban alapított CIC évente egy területet választ ki, odaítélve az adott területnek az Edmond Blanc Díjat, elismerve annak vadászati eredményeit és gazdálkodását. Idén a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vehette át a világszervezet kitűntető díját, melyre méltán lehet büszke minden magyar vadász- és természetkedvelő ember. A professzionális, világszínvonalú szervezésű és elegáns CIC 64. Általános Gyűlésének a gyönyörű természeti környezettel és különleges klímával megáldott, a világhírű Jazz Fesztivál otthonát is jelentő svájci Montreux városa adott helyt, mely rangos keretet adott az alkalom zárónapjára meghirdetett átadási ceremóniának. A több napos rendezvény számos fontos és napjainkban igencsak aktuális témát dolgozott fel kiváló előadásokkal, érintve olyan kérdéseket is, mint az ASVF (afrikai sertéspestis vírus) jelenlegi helyzete, a vadvilág megjelenése urbanizált környezetünkben, valamint az ún. „sötétzöld lobbi” hazugságai és káros kommunikációs dezinformációi a vadászat kapcsán. A világszervezet ünnepi közgyűlésének utolsó napján a záró esemény keretén belül került sor a vadászterületeknek odaítélt Edmond Blanc Díj átadására, melyet 2017-ben a Tolna megyei székhelyű, Tamási központú Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. híres Gyulaji (Tamási) Vadászterülete kapta elismerve annak dámgazdálkodását a nívós oklevéllel. A díjat egy kiemelkedő szakmai bizottság ítéli oda a világ legjobb vadászterületeinek. A Gyulaj Zrt. Tolna megyei, nemzetközi hírű Gyulaji (Tamási) vadászterületének évszázadokra visszavezethető, kiemelkedő vadászattörténeti múltja, az egymást megdöntő dámbika világrekordok, valamint az ezek miatt legendássá vált helyi dámpopuláció évtizedekkel ezelőtti magyarországi (kiemelkedő dámos területek),  és európai (Ausztria, Bulgária, Csehország, Franciaország, Szlovákia, Lengyelország, Németország, Oroszország, Svédország, stb.) sok ezer darabos széttelepítését, majd ezek más földrészekre továbbtelepítése, illetve napjaink sikeres élőhelyfejlesztési, állományszabályozási, korszerű szakmai és génmegőrzési erőfeszítéseit értékelte igen nagyra a CIC szakbizottság. A bizottság döntése alapján a világszervezet tekintete egy kiváló, magyar vadászterületre irányult, reményeink szerint ezzel is segítve, hogy a megrendezésre kerülő 2021-es Budapesti Vadászati Világkiállítás hátországát tovább erősítse.

A díjazott terület szakmai bemutatását Wulf Gordian Hauser báró, a CIC Díjbizottságának (Prize Comittee) elnöke egy rendkívül felkészült és részletes prezentációs előadással tette meg, mely előadást meghallgatva, projektoron kivetítve látva a területre jellemző fotókat szívet melengető pillanatok voltak. Az Edmond Blanc díjat személyesen George Aman, a CIC Elnöke adta át Gőbölös Péternek, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatójának. A helyszínt biztosító 100 éves, 5 csillagos Fairmont Hotel Palace patinás, luxus kastélyszálló, több száz fős konferenciaterme megtelt a magyar vadászterületet méltató tapssal és elismeréssel. A magyar delegáció szakemberei méltán voltak büszkék a díjra. A delegáció tagjai többek között Kovács Tamás (vadászati ágazatvezető- helyettes, Gyulaj Zrt.), a CIC részéről Marghescu Tamás (ügyvezető igazgató, /General Director/ CIC), Dr. Hecker Kristóf (Tudományos és szakmai koordináció vezetője /Head of Division Coordinate Unit/, CIC), valamint Prof. Dr. h.c. Dr. Faragó Sándor (intézetigazgató, rektor, Soproni Egyetem), voltak.