A Gyulaj Zrt. "Gyulaji Főzőmesterek" nevű csapata a 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon Soponyán

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vendéglátási ágazatának a "Gyulaji Főzőmesterek" nevű csapata a 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon Soponyán

2018. szeptember 1-én az állami erdőgazdaság a VADEX Mezőföldi Zrt. által került immár 12. alkalommal megrendezésre a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál Soponyán, ahol a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vendéglátási ágazata is képviseltette magát egy főzőcsapattal, a „Gyulaji Főzőmesterek” névvel. A Gyulaj Zrt-nek a csapatát nem volt könnyű a vadászidény kezdetén és a sűrű vadászvendég forgalom idején - a szarvasbőgés időszakában - összeállítani. Zsoldos Lajos vendéglátási ágazatvezető által kijelölt csapat tagjai: Horváth Lajos óbíródi főszakács vezetésével, Balogh Jánosné, Tothi Ildikó, Banász Zoltánné voltak. A vadgasztronómiai fesztivál szervezőinek egyik fő célja a kiváló magyar és rendkívül egészséges, ízletes biotermék a vadhús népszerűsítése Magyarországon, mindezt nemzetközi kitekintéssel. Európában elismert és rendkívül keresett vadhús termékeket állít elő és exportál a két 100%-ban állami tulajdonú vadfeldolgozó, a VADEX Zrt. Soponyai Vadfeldolgozó Üzeme és az Öreglaki Vadfeldolgozó Kft., utóbbiban a Gyulaj Zrt. is résztulajdonos. Fontos a rendezőknek, hogy a vadgasztronómia mellett az ősi emberi tevékenységet a vadászatot, annak ágait és az ahhoz szorosan kapcsolódó vadászati kultúrát is megismertessék a résztvevőkkel. A már hagyományosan megrendezésre kerülő soponyai nemzetközi vadgasztronómiai versenyen 55 csapat mérette meg főzőtudományát, cégek, kiváló vadászházi sok esetben profi chefek vezetésével! A csapatoknak kora reggel kellett eldönteniük, hogy mit főzzenek, hisz közvetlenül a verseny előtt sorsolással szembesültek azzal, hogy melyik vad húsa lesz az alapanyaguk. Míg a csapatok főztek, addig a hatalmas látogatói létszámban érkezőket a színpadokon, kiállító helyeken remek programokkal, műsorokkal, bemutatókkal várták. A fesztivál a szokásosnál is nagyobb mértékben családcentrikus, így a kilátogató családoknak, kicsiknek és nagyoknak be tudták mutatni a gasztronómiának ezt az oldalát. Csodás illatok szálltak a levegőben, a kilátogatókat oda is csalták a főzősátrakhoz, pavilonokhoz, ahol magyar vadból készült finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattak.

Az alábbi képek rákattintással tovább nagyíthatóak:

Soponya 2018  Soponya 2018  Soponya 2018

További képek az alábbi linkre kattintva tekinthetőek meg:

KATT IDE!