Legfrissebb hírek, információk

2021. január 07.

SAJTÓKÖZLEMÉNY Sopron, 2021.01.07.

Nyílt nap a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetem 2021. január 14-én online nyílt napon várja a fenntarthatóság és a természet iránt érdeklődő felvételizőket. A 2020-ban megújult, nagy hagyományokkal rendelkező Soproni Egyetem négy kara a fenntarthatóság és a zöld szemléletmód jegyében kínál agrár, gazdaságtudományi, műszaki, informatikai, művészeti és pedagógiai képzést az érdeklődő végzős diákoknak, akiknek 2021. február 15-ig kell megjelölniük a továbbtanulásukhoz választott intézményeket. A diákokat Sopronban váró sokoldalú lehetőségeket az egyes karok online nyílt napon mutatják be 2021. január 14-én. A különböző karok folyamatosan frissülő Facebook-eseményei összegyűjtve elérhetők a http://uni-sopron.hu/ii-online-nyilt-nap-a-soproni-egyetemen linken. Itt találhatók az adott képzéscsoporthoz tartozó információk, mint például a pontos kezdési időpontok vagy éppen a kapcsolódó nyereményjátékok részletei.

A Soproni Egyetem képzési palettáján kiemelt hangsúllyal szerepelnek a természet kezelésével és a természetes alapanyagok fenntartható használatával kapcsolatos hivatást kínáló szakok. Ilyenek elsősorban az erdőgazdálkodással, a faiparral, a környezet- és természetvédelemmel, a vadgazdálkodással vagy éppen a földméréssel kapcsolatos képzések, de a gazdasági, a pedagógiai, a művészeti és az informatikai szakok is a zöld szemléletmódot közvetítik a jövő szakemberei számára.

A Soproni Egyetem online nyílt napjával kapcsolatos további részletek megtekinthetők az egyetem Facebook- és Instagram-oldalán

. …………………….

Sajtókapcsolat: Tama István kommunikációs csoportvezető @email, +36 99 518 278, +36 30 359 2622

További hírek

Gyulaj Zrt hír
2020. december 17.

A 2020. év minden szempontból rendhagyónak mondható, a Covid-19 pandémia mindent átrajzolt és sok mindent tönkre tett az idei évben, példátlan gazdasági kárt okozva a Gyulaj Zrt. tevékenységében is, mindemellett az emberi közösségek normális találkozási lehetőségeit is tönkre teszi a vírus jelenléte. A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. hagyományosan, de rendhagyó módon idén is átadta a „Gyulaj Zrt.-ért” aranygyűrűt 2020. december 17-én, a vírushelyzetre való tekintettel csak szűk körben a részvénytársaság vezérigazgatói irodájában. Az elismerő kitüntetést olyan kollégák kaphatják meg, akik emberi és szakmai téren is megbízható stabilitást, értékteremtést jelentenek a Zrt. életében, és munkájukban kiemelkedőt alkotnak. Az idei évben Kárász Attila okl. erdőmérnök a Tamási Erdészet erdőművelési műszaki vezetője kapta az erdőművelésben elért teljesítményéért és kiemelkedő eredményeiért, különösen a génmegőrzési feladatokban végzett kiváló és országosan is kiemelkedő munkájáért.

Kárász Attila a Soproni Egyetem elvégzése után 1997-ben a Gyulaj Zrt-nél Nagydorogon gyakornokként kezdte a szakmai pályafutását és hivatását, majd kinevezték erdőművelési műszaki vezetőnek, amely feladatokat 2002-ig a Pincehelyi Erdészetnél látta el. 2002. áprilisában került a Tamási Erdészethez ugyanebben a munkakörben, és látja el azóta is feladatait lelkiismerettel és precíz alapossággal és pontossággal. Kárász Attila az elismerő kitüntetését a gratuláció és a cégvezetői méltatás mellett, Gőbölös Pétertől a Gyulaj Zrt. vezérigazgatójától vette át.

Gratulálunk az elismeréséhez!

Németh-Halász Tünde

Fotók:Antli István

     

Gyulaj Zrt hír
2020. december 11.

A sajtóközlemény a képre kattintva új lapon nyílik meg

Fotók: Pilisi Parkerdő Zrt.

     

 

Gyulaj Zrt hír
2020. december 11.

    A technikai megújítások folyamatosak az informatika, az internet világában, ezzel együtt a felhasználók elvárásai és az internet használati szokásai is változnak. A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.-nél 2011-ben, egy akkoriban teljesen újszerű webes felületet hoztunk létre a magyar erdő- és vadgazdálkodók körében, melyet néhány évvel később további technikai fejlesztéssel modernizáltuk, de az idők változnak és ismét tovább kellett lépnünk. A szükséges forgalmi adatokat, használati szokásokat, a lehetséges marketing eszközöket elemezve a változtatást szükségesnek láttuk.

  Az új oldalunk a 3 nyelvi oldalt (magyar, angol, német) egy oldalon tudja kezelni, ha az oldal/hír nyelvét megválasztjuk, automatikusan a megfelelő helyen jelenik meg, mellyel a honlap karbantartási költségei is csökkennek. Az oldal új frisst designt kapott 8 év után, a menü rendszerét kis mértékben változtatva, logikusabb felépítést alakítottunk ki. Az oldal eddigi tartalmait maradéktalanul költöztettük az új rendszerbe. Az új oldal minden platformon, kiemelten okostelefonon és tableten  is a kor elvárásainak megfelelően jól olvasható, átlátható. Egy új, gyorsabb SSD alapú tárhelyre költözött a weboldalunk. A Drupal 8 új gyorsítótárazási képességeinek és az alatta futó PHP 7 keretrendszernek köszönhetően gyorsabban jelenik meg az oldal. Szeretettel ajánljuk minden kedves internetező figyelmébe!

Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Rengeteg szemetet szállítottak el
2020. december 02.

Az Agrárminisztérium sajtóközleménye

Az állami erdőgazdaságok az őszi időszakban 1100 köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze az általuk kezelt erdőterületen a Tisztítsuk meg az országot! program keretében. A munka azonban még korántsem ért véget, az Agrárminisztérium irányítása alá tartozó erdőgazdaságok és nemzeti parkok területén év végéig folyamatos a hulladékmentesítés.

Börtön jár az illegális hulladéklerakásért
2020. december 02.

Szigorúan büntetheti a jövő év első napjától a jogsértőket a hulladékgazdálkodási hatóság más, ellenőrző hatósági hatáskörrel rendelkező szervekkel együtt – tájékoztatott az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Árjegyzék