Megjelenés dátuma: 2020. május 28.

Csatlakozva a Magyar Turisztikai Ügynökség kampányához, szeretettel várunk mindenkit Annafürdőn a Vendégházban. Ha családoddal, vagy baráti társaságoddal szívesen lennétek együtt újra erdei környezetben és fedeznétek fel a gróf Apponyiak kedvenc pihenőhelyét, akkor foglaljatok nálunk! Erdei kikapcsolódással, vadasparkkal, lombkorona tanösvénnyel kialakított kilátóval és pihenőtóval is várunk Titeket. Égig érő fák, csend, nyugalom, Annafürdő! A kampány keretein belül, aki a „Visszajövünk Annafürdőre!” jeligével minimum 3 nap 2 éjszakára a vendégház 6 férőhelyes apartmanját lefoglalja 10% kedvezmény biztosítunk számára az árjegyzéki árunkból. Az ajánlat a július 15-ig tartó foglalásokra érvényes. Elérhetőségünk: annafurdo@gyulajzrt.hu Turisztikai árjegyzékünk itt érhető el: https://gyulajzrt.hu/sites/default/files/Turisztikai_arjegyzek_Gyulaj_Zr...

Megjelenés dátuma: 2020. május 22.

Örömmel várunk mindenkit ismét Lengyel-Annafürdőn a vendégházunkban és a kulcsosházunkban a Kormány 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelete alapján! Ha családoddal, vagy baráti társaságoddal szívesen lennétek együtt újra erdei környezetben és fedeznétek fel a gróf Apponyiak kedvenc pihenőhelyét, akkor foglaljatok nálunk! Erdei kikapcsolódással, vadasparkkal, lombkorona tanösvénnyel kialakított kilátóval és pihenőtóval is várunk Titeket. Égig érő fák, csend, nyugalom, Annafürdő!

  

Megjelenés dátuma: 2020. május 21.

A Gyulaj Zrt nagy  örömmmel bejelenti, hogy  2020. május 29-e, péntektől újranyitja vendégházait! Vendégházaink, vadász- és vendégházaink éttermi részei és horgásztanyáink megújult ügyintézéssel és kiszolgálással várják újból a régi és új vendégeket egyéni és csoportos ebédekre/vacsorákra, esküvőkre, ballagásokra, keresztelőkre és egyéb családi, üzleti vagy egyedi rendezvényekre! Szálláshelyeink festői elhelyezkedése garantálja a kikapcsolódást és pihenést! Várjuk szeretettel vendégeink jelentkezését az alábbi elérhetőségeken: Dékány Márta, vendéglátási üzletágvezető-30/937-2918, vendeghazak@gyulajzrt.hu  

 

    

 

     

 

  

 

 

 

Megjelenés dátuma: 2020. május 15.

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe az Országos Erdészeti Egyesület Online Erdei Iskola sorozatának 6. részét, mely a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.  Annafürdői Erdei Iskolájában készült.

 

Megjelenés dátuma: 2020. május 14.

Az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak kezdeményezéséhez a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. is csatlakozott, mely kapcsán az Országos Mentőszolgálat Szekszárdi Mentőállomásának dolgozói részére konyhakész vadhús egységcsomagokat adott át 2020. május 14-én.

A Gyulaj Zrt. leánycége, az Öreglaki Vadfeldolgozó Kft. által kiváló minőségben feldolgozott konyhakész szarvashúst Gőbölös Pétertől a Zrt. vezérigazgatójától, valamint a szervezést szívvel-lélekkel végző tájegységi fővadászoktól dr. Bleier Norberttől és Döbrösy Szabolcstól a Szekszárdi Mentőállomás munkatársai és igazgatója Kis-Nagy Gyula vették át, aki az átadókon keresztül köszönetét fejezte ki a Tolna megyei vadásztársadalomnak. A kezdeményezés helyi megvalósulása része az országban zajló társadalmi összefogásnak, ahol a vadászok és vadgazdálkodók az általuk tett felajánlásokkal elismerik a mentősök értékes, pótolhatatlan és magas színvonalú munkáját, gyönyörű hivatását, melyet a járványügyi helyzetben is rendületlenül nyújtottak és nyújtanak.

 

Szabó Stefánia

 

Megjelenés dátuma: 2020. május 4.

A TEOL.HU cikke az alábbi képre kattintva új ablakban nyílik meg.

Kép:Teol.hu

Megjelenés dátuma: 2020. április 27.

Ne nyúljunk a szarvasfélék kicsinyeihez!

Ezekben a hetekben születnek az őzgidák illetve a gímszarvas- és dámborjak. Fontos tudni: ha a kicsinyeket egyedül látjuk a fűben megbújva, az nem jelenti, hogy elárvultak vagy betegek! Az anyjuk ilyenkor táplálkozik vagy elmenekült, mert veszélyt érzett, de visszatér. A kis állatokat – mivel az első hetekben még nem tudják követni – ilyenkor elfekteti, azok pedig ösztönösen meglapulnak, mozdulatlanok maradnak. Ha megérintjük őket, az őzsutát, szarvastehenet el fogja riasztani az ember szaga, és nem gondozza majd tovább kicsinyét, amely így éhen pusztul vagy ragadozók áldozatává válik. Ha valaki – még a legjobb szándékkal is – elviszi ezeket az állatokat, lopást követ el. A tavaszi időszakban megnő a kirándulók száma a természetben, és van rá esély, hogy– akár a kijelölt turistautak közelében is – gidát, borjat lássanak. A szarvasfélék kicsinyei veszélyhelyzetben próbálnak beleolvadni a környezetükbe (ezt szolgálja pettyes rejtőszínük is), nem menekülnek el. A legfontosabb, hogy ne zavarjuk az állatokat, ne menjünk a közelükbe és semmiképp ne érintsük meg őket! A kutyatulajdonosok esetében ilyenkor különösen fontos a felelős hozzáállás, a kutyafuttatás szabályainak maradéktalan betartása, a póráz használata. Amennyiben a szabadon kószáló eb nem is bántja, csak körül járja az állatot, netán épp hogy csak hozzáér, ugyanúgy megpecsételi a sorsát. Ha valaki „megmenti” a gidát, borjút, és elviszi, jogilag lopást követ el, mert az élő vad az állam tulajdona. Az őzgida vadgazdálkodási értéke a Vadgazdálkodási törvény végrehajtási rendelete szerint 50 000, a gím- és a dámborjúé 100 000 forint. Magyarországon a legelterjedtebb és legnagyobb egyedszámú nagyvadfaj az őz. Az Országos Vadgazdálkodási Adattár statisztikája szerint a 2018-19-es vadászati évben az állományt hazánkban 385 839 egyedre becsülték, ebből 107 868 volt gida. A gímszarvas állománya 114 508 volt, a borjak száma 32 684, míg a dám esetében a 39 440 egyedre becsült állományból 10 160 volt borjú. Felelős, féltő és tudatos magatartással védjük tehát természeti értékeinket!

Fotó: dr. Katona Krisztián

Legálisan kitermelt, fenntartható erdőgazdálkodásból származó tűzifát kínálunk eladásra, melyet tavasszal megvásárolva a faanyag több hónapos száradását figyelembe véve jobb fűtőértéket, ezáltal jelentős költségmegtakarítást érhetünk el a következő fűtési szezonban.

Most érdemes beszerezni téli tűzifáját 10 % -kal olcsóbban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt-től!

-akác szabvány méteres tűzifa                                             br. 21717Ft/m3
-cser, tölgy, gyertyán szabvány méteres és hosszú tűzifa br. 20574Ft/m3

Tamási Erdészet               tel.: 30/545-5353
Pincehelyi Erdészet          tel.: 30/331-9198
Hőgyészi Erdészet            tel.: 30/542-9985

Az ajánlat a készlet erejéig, illetve visszavonásig érvényes.
EUTR azonosító: AA 0170884

Megjelenés dátuma: 2020. április 16.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága 2020. április 10-től visszavonásig TŰZGYÚJTÁSI TILALMAT rendelt el az ország egész területén.

Megjelenés dátuma: 2020. április 16.

A tavasz beköszöntével nem szívesen gondolunk a fagyosabb napokra, pedig most a legjobb beszerezni a téli tűzifát. Ugyanis a következő fűtési szezonra ki tud száradni a fa, sokkal jobb lesz a fűtőértéke, így a költségek akár 30 százalékát is meg lehet spórolni. A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt-től legálisan kitermelt, a fenntartható erdőgazdálkodásból származó tömeg helyett köbméterre számolt fát lehet vásárolni: a kivágott fák helyére csemeték kerülnek, melyek a végső élettartamuk miatt levágott erdők helyén megújuló erdőket hoznak létre. Akciónk is várja az érdeklődőket, akik a járványügyi előírások betartásával vásárolhatnak országszerte az erdészeteinknél. 

2020. március 26.

Az árlista az alábbi képre kattintva új lapon nyílik meg:

Megjelenés dátuma: 2020. március 25.

Kedves Látogatóink!

Mi is azt javasoljuk mindenkinek aki csak teheti, hogy maradjon otthon. Azonban nem szeretnénk, hogy erdei tudnivalók nélkül maradjanak, ezért most az erdő házhoz megy.  Figyeljék az Annafürdő Erdei Iskola Facebook oldalát (itt), hiszen március 26-tól hétköznaponként bemutatunk önöknek egy-egy érdekességet állatokról, növényekről, az ehető növények lehetséges felhasználásáról, erdei folyamatokról.

Kedves Gyerekek!

Ti is böngésszétek oldalunkat, hiszen a feltöltött tartalmakból vetélkedőt indítunk, melyben a szerencsések nyerhetnek. Az első kérdéseket április 3-án, pénteken láthatjátok. Addig is jó ismeretbővítést, várunk titeket, most a Facebookon!

#maradjotthon #hazatérazerdő

 

Megjelenés dátuma: 2020. március 24.

A tájékoztató a képre kattintva új lapon nyílik meg

Megjelenés dátuma: 2020. március 24.

A tájékotatók az alábbi képekre kattintva új lapon nyílnak meg: