Erdőgazdasági kupa 2016.

Megjelenés dátuma: 2016. augusztus 29.

Kilencszeres kupagyőztes a Gyulaj Zrt. lőcsapata

Idén kilencedszerre állhatott fel a dobogó legfelső fokára a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. lőcsapata az évenként megrendezésre kerülő, erdőgazdaságok közötti többtusa lőbajnokság záróakkordjának tartott eredményhirdetésen. Az éves összesítésben nagyon szoros hajrával, de idén is - egyedülálló módon; immáron kilencedik alkalommal – nyerte a csapatversenyt a Tamási székhelyű, Tolna megyei állami erdőgazdaság csapata. Az izgalmas utolsó, Ravazdon megrendezett forduló eredménye döntötte el az évad végleges csapatversenyét, melyben éves összesítésben a II. helyezett az ÉSZAKERDŐ Zrt., míg a III. helyezett a Gemenc Zrt. lőcsapata lett szintén kiváló eredménnyel. A ravazdi záróverseny, mint az évad egy versenyállomása is hasonló dobogós helyezéseket hozott egyébként. A ravazdi versenynap eredményei alapján aznap a legsikeresebb az ÉSZAKERDŐ Zrt., második helyezett a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt., míg a harmadik helyezett a Gemenc Zrt. csapata lett. Ravazdi versenyt tekintve egyéniben Tóth Péter a Gyulaj Zrt. kerületvezető erdész-vadásza második helyezést ért el. Egyéni versenyben az éves eredményeket tekintve a következő versenyzők osztoztak az első hat helyen:

I. Dobos József (NEFAG Zrt.)

II. Györök Lajos (Gemenc Zrt.)

III. Pap Norbert (NEFAG Zrt.)

IV. Pongrácz Viktor (Mecsekerdő Zrt.)

V. Tóth Péter (Gyulaj Zrt.)

VI. Király Attila (Gyulaj Zrt.).

Mutatva a lőbajnokság fontosságát, valamint a tulajdonosi joggyakorló lősportok iránti elkötelezettségét dr. Bitay Márton Örs az FM állami földekért felelős államtitkára – egyben a bajnokság fővédnöke- nyitotta meg és zárta be hivatalosan is a 2016-os évadot, valamint a ravazdi versenynapot. A kiváló eredményekhez szívből gratulálunk, kilencedszerre is!

Az alábbi kép tovább nagyítható!

A ravazdi évadzáró rendezvény dobogója az évad lőcsapat helyezettjeivel

A 2016-os lőbajnokság dobogósai. A képről betegség miatt hiányzott a  bajnok csapat szerves tagja; Bölcskei Gábor - a Gyulaj Zrt. Pincehelyi Erdészetének kerületvezető vadásza, aki lőtudásával számos versenyen járult hozzá a mostani, kilencedik győzelemhez is.

2016-os lőkupa díja

A 2016-os lőkupa I. díja. Gyönyörű trófea. Gratulálunk!

Média megjelenések a hír kapcsán:

A ForestPress online magazin cikke

Az OEE hivatalos honlapja

A 2016-os évad csapatversenyének végeredménye táblázatba foglalva (nagyításért klikk a képre!):

A 2016-os évad csapatverseny végeredménye

A ravazdi utolsó részverseny egyéni helyezettjei (II. helyezett Tóth Péter a Gyulaj Zrt. kerületvezető erdész-vadásza)

Ravaszdi utolsó verseny egyéni helyezettjei


Megjelenés dátuma: 2016. augusztus 15.

Izgalmas hajrá az erdőgazdasági lőkupa sorozatban

A nyolcadik, azaz az utolsó előtti fordulójához érkezett a 2016-os versenyév erdőgazdasági lőkupa- sorozata. Az augusztus 12-én, az érsekcsanádi lőpályán megrendezett lőkupa igen szoros és izgalmas egyéni versenyt hozott a versenyzőknek. A lövészek három sörétes és két golyós versenyszámban mérhették össze lőtudásukat. Csapatversenyben a házigazda Gemenc Zrt. magasan nyerte a versenyt. II. helyezett a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt, míg a III. az Északerdő Zrt. lőcsapata lett.  Egyéniben a Gyulaj Zrt.-t képviselő Tóth Péter pár koronngal lemaradva a 3., míg Király Attila a 4. helyezést érte el. Összesítettben a Gyulaj Zrt. csapata áll az első helyen, bár a dobogós helyekért folyó küzdelemben még minden megtörténhett az évad utolsó versenyén a leginkább esélyes Gyulaj Zrt., Gemenc Zrt és a Mecsekerdő Zrt. csapatai között.


Megjelenés dátuma: 2016. július 18.

Csontos István lövész emlékverseny a Kisalföldön

A Magyalosi lőtéren újabb kiemelkedő jelentőségű esemény zajlott 2016. július 8-án. Csontos István, a Kisalföldi Erdőgazdaság fiatalon elhunyt főmérnöke emlékére másodízben rendezett verseny, egyben a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Vadász Többtusa Lőbajnokságának egyik fordulója is. A rendezvényen 16 részvénytársaság és a Roth Gyula Szakképző Iskola versenyzői mérették meg magukat sörétes és golyós versenyszámokban. Az egyéni indulók száma 75 fő volt. Az egyéni versenyt Király Attila a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. versenyzője nyerte Genáhl Krisztián (Gemenc Zrt.) előtt, aki az ezüstérmes lett. A dobogó harmadik fokára Pap Norbert (NEFAG Zrt.) állhatott. A csapatversenyt a Gyulaj Zrt. csapata (Király Attila, Csapó Károly, Tóth Péter, Bölcskei Gábor) nyerte az Északerdő Zrt. (Kertész László, Hajzer Szabolcs, Rimaszécsi László, Matisz Norbert) és a Gemenc Zrt. (Babos Imre, Genáhl Krisztián, Kovács Ignác, Szabó Barnabás) csapata előtt.

Az alábbi képek tovább nagyíthatóak:

Ravazdi emlékverseny  KAEG Csontos István Emlékverseny 2016  Csotos Gyula Emlékverseny 2016  Csontos Gyula Emlékverseny 2016.

Online média megjelenések a hír kapcsán (katt a képekre!):

A ForestPress online magazin cikke

Az Erdő-Mező Online Magazin cikke


Megjelenés dátuma: 2016. május 26.

Gyulaji lövészsiker Galgamácsán

A Magyar Állami Erdőgazdaságok közötti lőversenysorozat az idei évben is útjára indult. A harmadik forduló különleges körülmények között zajlott. A Pilisi Parkedő Zrt. 2016.05.14-15-én Galgamácsán adott otthont a Magyar Korondvadász Szövetség és a FITASC világszövetség szervezésében a Magyar Korongvadász Nagydijnak. Tizenöt nemzet neves versenyzői között kaptak lehetőséget az erdőgazdasági dolgozók és csapataik, hogy a kétnapos 2x100 korongos versenyen összemérjék lőtudásukat. A rendkívűl technikás pálya és az esős, szeles időjárás feladta a leckét a versenyzőknek.

A külön értékelésben a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. csapata végzett az első helyen (Poszpis Péter, Király Attila, Tóth Péter, Csapó Károly).

Második a NEFAG Zrt., harmadik a Gemenc Zrt. csapata lett.

Egyéniben: Dobos József - NEFAG Zrt. Csapó Károly - Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt., Pap Norbert - NEFAG Zrt. A Nagydij győztese Jéri Tamás (Hun) 2. Kidd, Jr Brad (USA) 3. Szerdahelyi András (Hun). Jövőre ugyanezen helyszin visszavárja a versenyzőket a világbajnokságra! Becslések szerint ezernél is több versenyzőre számítanak.

Az alábbi képek tovább nagyíthatóak:

FITASC 2016. május   Tóth Péter Galgamácsán