"Újra" húsvét (avagy az újrahasznosítás jegyében)

"Újra" húsvét (avagy az újrahasznosítás jegyében)

Húsvét szombaton húsvéti kézműves foglalkozást tartottak a Gyulaj Vadászati és Erdészeti Zrt. munkatársai Tamásiban, a Miklósvári Parkerdőben a tónál. A kedvező időjárásnak köszönhetően sokan vettek részt a programon, így készültek a szebbnél szebb művek, amelyek megtekinthetők a Tamási Vadaspark Facebook oldalán is két héten keresztül, egy virtuális - kiállítás keretében.

A program, ahogy a neve is mutatja, az újrahasznosítás jegyében történt, ami azt jelentette, hogy olyan eszközökkel dolgozhattak a gyerekek, amelyek akár otthon is a kidobandó tárgyak között vagy a természetben is megtalálhatóak. Ilyenek voltak a wc-papír gurigából és színes papírból készült húsvéti nyuszi díszek, vagy a glicás eljárással készült tojások, amelyek pálcáját faágból és réztubusból készítettek el a szervezők, de hogy maradjunk a természetességnél, a tojásfestékek is ételszínezéket tartalmaztak nem pedig vegyszert, így a legkisebbek is teljes nyugalommal alkothattak. Az elkészült tojásokból tojásfát díszítettek, amely megtekinthető a Szent Hubertus Kápolna mellett.
A szorgalomért cserébe minden egyes résztvevő oklevélben részesült, hogy emlékeztesse őket valami arra, hogy csak kreativitás kérdése az, hogy mit használnak fel kézművességnél, illetve hogy a legjobb ajándékok nem kerülnek pénzbe.

Gonda Viktória

Az alábbi képek tovább nagyíthatóak!