Erdei iskola (Lengyel-Annafürdő)

A járványügyi helyzetre való tekintettel parkjaink nem látogathatóak turisztikai céllal.

https://www.gyulajzrt.hu/hir/jarvanyugyi_intezkedesek_gyulaj_zrtnel

   Tel./fax: +36 74/482-487, +36 30/9470-898

 

Kulcsos ház

Lengyel-Annafürdőn, a közel száz hektáros parkerdő közepén, a Turisztikai és Természetismereti Központunkban működik a minősített Erdészeti Erdei Iskolánk, amely számos természetismereti és környezetvédelmi  tematikájú erdei iskolai programot, valamint több kézműves foglalkozást is kínál az idelátogató iskolás és óvodás csoportoknak egyaránt. Az erdei iskola épületében 43 fő számára tudunk kulcsosházi szállást biztosítani, de a kísérők számára további 6 férőhely áll rendelkezésre a magasabb kategóriájú vendégházunkban. Az erdei iskolás csoportok részére menzai étkeztetést és további szálláslehetőségeket is tudunk biztosítani a közeli, Apponyi kastélyban működő szakiskolánál, de az épületeink konyhái önellátásra is alkalmasak. Az épületek mellett szabadtéri kemencét, tűzrakóhelyet, erdei játszóteret, interaktív természetismereti kiállítást találunk, kicsit távolodva pedig egy kisebb vadaspark mutatja be az erdeink nagyvad fajait.

 

 

Az erdei iskola bejáratánál indul a Hunyor tanösvény , mely a helyi növény- és állatvilág jellegzetességeit, táji, természeti sajátosságait mutatja be. A Szarvasbogár- és az Örökerdő tanösvény a Tolnai-hegyhát természetszerű erdőtársulásait és a természetes folyamatokra alapozott, folyamatos erdőborítást célzó erdőgazdálkodást mutatja be. Az épületek felújítása környezetbarát technológiák segítségével történt, így működésük közben figyelhető meg a napelem, a napkollektor, a szélerőgép, a szürkevízrendszer, a szelektív hulladékgyűjtés, a komposztálás és a biológiai szennyvízkezelés. A  környezetbarát közlekedés népszerűsítése érdekében 25 db jól felszerelt kerékpár várja a csoportokat. Az erdei iskola programkínálatáról tájékoztató füzetünkben ismerkedhetnek meg.

 

 

 

 Bővebb információkért látogasson el a Lengyel- Annafürdői  Turisztikai és Természetismereti központunk honlapjára.

 

2015 év végén átadott Lengyel- annafürdői Sasfészek Kilátónk és Lombkorona ösvényünk:
Sasfészek- kiláót és lombkorona tanösvény
 
Lengyel- Annafürdő 360 fokos virtuális túra

A virtuális túra során lehetőség van a megjelenő helyiségből egy másikba jutni, sőt egyik helyről a másikba jutni úgy, hogy ahol megjelenik a narancsszínű nyíl vagy bármilyen felirat, arra ráklikkelünk. A nyilakon kívül az egér használatával is lehetőség van a körülnézésre az adott helyiségeken belül. Ehhez kérjük, a fényképen nyomja le egerének bal gombját, tartsa lenyomva és mozgassa lassan egerét fel/le/jobbra/balra! Az egér mozgásának megfelelően forog majd a kép is.