Vadászat

BEMUTATÓ

Nem sok vadgazdálkodó található Magyarországon, akinek vadászterületéről olyan kimagasló minőségű trófeák kerülnek ki, hogy azok a hivatalos hazai ranglistákon az előkelő, első tíz helyezett közé kerülhetnek. Még kevesebb az olyan vadgazdálkodó, aki azzal büszkélkedhet, hogy mindezt több nagy vad faj esetében is sikerült elérnie. Büszkék vagyunk arra, hogy a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. ezek közé tartozhat. Világ- és országos ranglistás dámtrófeáink mellé az utóbbi években felsorakoztak kapitális vadkan trófeáink is. A Zrt. hírnevét méltán alapozta az meg, hogy a gyulaji vadászterületünk már öt rekorder dámtrófeát adott a világnak. 

Külön érdekesség és egyben kiemelkedő, a magyar vadgazdálkodás világában egyedülálló értékként a gyulaji dám felkerült a KIEMELKEDŐ NEMZETI ÉRTÉKEK LISTÁJÁRA. 2014. februárjában örömmel számoltunk be róla, hogy a Tolna Megyei Értéktár Bizottság felvette a gyulaji dámszarvast a Megyei Értéktár értékei közé. Azóta eltelt egy év sem telt el eredmények nélkül. Büszkén számolunk be róla, hogy a Magyar Értéktár azóta a gyulaji dámot "feljebb léptette", hiszen az felkerült a Kiemelkedő Nemzeti Értékek listájára! Vadász szemmel nézve külön büszkeség, hogy az agrár- és élelmiszergazdasági listán egyedüliként képvisel vadászati értéket a gyulaji dám!

A Kiemelkedő Nemzeti Értékek Listája az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

 

A Gyulaj Zrt. vadgazdálkodási kezelésében lévő több, mint 29.000 hektár vadászterület kiváló élőhelyet biztosít Magyarország szinte összes nagyvad fajának. Kezelt vadászterületeink négy vadgazdálkodási egységbe sorolhatóak (Tamási, Hőgyészi, Németkéri, Pincehelyi egység). Az állami erdészeti részvénytársaságok közül a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt- nél a legnagyobb a vadászat jelentősége. A vadásztatásból és a vadhús értékesítéséből származó árbevétel ~30-35 %-a az éves árbevételnek.

 

Mindegyik területünk egyedi és egyben kitűnő sajátosságokkal bír vadászati szempontból. Mi lenne jobb bizonyíték erre, mint a gyulaji dámot fogalommá tévő számos világrekorder dámtrófea, az évenként terítékre hozott nagy mennyiségű és kiváló agyarú vadkan, valamint a tekintélyes tömeggel bíró kapitális gímtrófeák.

 

Minderre pecsétként nyomja rá bélyegét az évek, évtizedek óta visszajáró bel- és külföldi vadászvendégeink megelégedettsége.

Minden kényelmi igényt kielégítő vadászházaink és horgásztanyáinkat folyamatosan a legmagasabb igényekhez igazítottuk, elérve megszálló vendégeink visszavágyását vadászterületeinkre, festői környezetű horgásztavainkra.