Pincehelyi Erdészet

7084 Pincehely, Mártírok u. 20.
Tel:  +36 74/526-005
Fax: +36 74/526-005

Email: @email

 
 
Nagydorogi Iroda

2018. okt. 1-i dátummal MEGSZŰNT! Kérjük fenti pincehelyi irodánkat keressék!

Szi Benedek Sándor

Erdészet vezető
Pincehely Forestry

Benke János

Erdőművelési és fahasználati műszaki vezető

Papp Dávid

Erdőművelési és fahasználati műszaki vezető

Horváthné Varga Anikó

Vezető könyvelő

2002. év márciusában a Pincehelyi és a Nagydorogi Erdészet összevonásával jött létre a Pincehelyi Erdészet jelenlegi felépítése. Az összevonásból adódóan, két nagy, területileg is teljesen elkülönülő részre tagolódik.
     - pincehelyi (Kisszékely) rész: A Tolnai – Hegyhát, Kapos és a Sió által határolt 4750 ha területű erdő alkotja, mely Simontornyától Miszláig húzódik hullámos, dombhátakkal, meredek oldalú völgyekkel jellemezhető dombvidék. A terület legnagyobb részét lösz takarja. Természetes erdőtársulásokban szegény vidék. Termőhelyi viszonyaira inkább a gyenge, mint a közepes a jellemző. A keskeny dombhátakon, gyengébb termőhelyeken gyenge-közepes minőségű akácosok, feketefenyvesek, molyhostölgyesek találhatóak. A dombhátak közötti szűk völgyekben, és a kapcsolódó hegylábakon találhatók a cseresek, tölgyesek, hárs elegyes gyertyánosok. A területrészen társult jogon kialakított vadászterület 6150 ha, melyhez egy 690 ha –os vadaskert és egy vadászház tartozik. Az itt található gím állomány jó minőségű a dám állomány pedig egyenesen kiváló. Éves nagyvad teríték közel 1000 darab.
     - nagydorogi (Kistápé) rész: Területének nagy részét a Dél – Mezőföld Bikács, Németkér, Nagydorog által határolt homokvidéken elterülő, 4000 ha erdő alkotja. melynek  felszíne az újpleisztocénig lesüllyedt, így a pannon rétegeket vastag folyami üledék takarta be. Ez főként az Ős- Sárvíz homokból álló hordalékkúpját jelenti.  A németkéri – bikácsi tömb kivételével, a fennmaradó rész területi tagoltsága igen nagy. Fafajösszetételére az elegyetlen akác és fenyő a jellemző. Termőhelyi viszonyai egyértelműen a gyenge kategóriába sorolhatók. Az itt lévő társult jogú vadászterület 7000 ha, melyhez egy 270 ha –os vaddisznóskert és egy vadászház tartozik. Kiváló gím állománnyal rendelkezik a vadászterület, közel 600 darabos nagyvadterítékkel.

Bóka Zoltán

Kerületvezető erdész-vadász

Bölcskei Gábor

Kerületvezető vadász

Borbély János

Kerületvezető vadász

Fábián Zoltán

Kerületvezető vadász

Horváth Attila

Kerületvezető erdész-vadász

Kovács Dávid

Kerületvezető vadász

Kövics Gergő

kerületvezető vadász
Németkéri vadászterület

Molnár Csaba

Kerületvezető erdész-vadász

Tamis László

Kerületvezető erdész-vadász

Kovács Károly

Kerületvezető vadász

Varga Krisztina

Pénztáros, irodai adminisztrátor

Fodor Nikolett

Pénztáros, adminisztrátor