Eucharisztikus emlékkereszt megáldása a Miklósvári parkerdőben

Megjelenítés dátuma: 2021. szeptember 27.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. 2021. szeptember 21-én a Miklósvári parkerdejében ünnepélyes keretek között szervezte meg az 52. Eucharisztikus Világkongresszus alkalmából felállításra került emlékkereszt ünnepélyes megáldását, benedikálását. Megérkezve, az ünnepség előtt Excellenciás Felföldi László pécsi megyés püspök a már jelen lévő iskolásokat és óvodásokat örömmel üdvözölte és felkérte egy kis éneklésre.

Az ünnepségen közreműködő vendégek voltak:

Excellenciás Felföldi László pécsi megyés püspök

Főtisztelendő Csibi Imre tamási plébánost

Dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos

Dr. Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott

Dr. Lehőcz Regina Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója

Nagy Bálint az Agrárminisztérium Erdőkért Felelős Államtitkárság osztályvezetője

Porga Ferenc, Tamási város polgármestere

Dr. Kuti István a Tamási Rendőrkapitányság kapitányságvezetője

Süli János miniszter, országgyűlési képviselő, és Potápi Árpád államtitkár és országgyűlési képviselő halaszthatatlan kormányzati elfoglaltságuk miatt nem tudtak részt venni az ünnepségen.

Az alkalmat a Tamási Szent Cecília Katolikus Zenekar nyitotta Ótus László vezetésével. Ez után Gőbölös Péter, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatója megtartotta bevezető beszédét. A jelen lévők ezek után meghallgathatták Reményik Sándor „A kereszt fogantatása” című versét, Fodor Vivien, Katolikus Gimnázium 11.a osztályos tanulójának előadásában. A következőkben dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos, köszöntötte a jelenlevőket, ami után a Tamási Béri Balogh Ádám Gimnázium, Általános iskola és Óvoda óvodásai adták elő műsorukat, amivel a jelen levőkben derűt és az arcokra mosolyokat csaltak.

Ezután Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott úr tartotta meg beszédét. A következőkben Grabant István: Útszéli Kereszt című versét Szathmáry Milán, Katolikus Gimnázium 9. a osztályos tanulójától hallgathattuk meg. Minek után Nagy Bálint osztályvezető úr tartotta meg beszédét. A Béri Balogh Ádám Gimnázium Alsó Tagozata ezek után elénekelte a „Nekünk adtad magad” című éneket. Excellenciás Felföldi László pécsi megyéspüspök úr a kereszt megáldása, benedikálása előtt, a kereszt jelentéséről, a szeretet és szenvedés egyensúlyáról, a természetnek az emberi lelket átformáló, az embert önmagával szembeállító erejéről beszélt, miközben a hallgatóságban nagy számban jelenlévő gyermekekről sem feledkezett meg.

Az ünnepséget a Szent Cecília Zenekar előadása zárta, majd az egybegyűltek közösen elénekelték a Magyar Himnuszt.

 Fotók: Németh Bálint

https://gyulajzrt.hu/kepgaleriak/eucharisztikus_emlekkereszt_megaldasa_20210921