Hamarosan kezdődik a XX: Erdők Hete programsorozat a Gyulaj Zrt.-nél

Megjelenítés dátuma: 2016. október 04.

Hamarosan kezdődik a XX: Erdők Hete programsorozat a Gyulaj Zrt.-nél

Az Erdők Hete rendezvénysorozat immár huszadik alkalommal várja a látogatókat – kicsiket és nagyokat egyaránt – 2016. október 3 - 9. között szerte Magyarország erdeiben. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés az idén mintegy 50 helyszínen, közel 150 programmal hívja az erdőt szerető embereket a természetbe. "Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!" – Az Erdők Hete jelmondata jól összefoglalja az 1997 óta rendszeresen megszervezett program fő céljait. A rendezvénysorozat a Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét hivatott megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal. Felfedeznivaló pedig bőven akad, hiszen 2010 óta csak a 22 magyar állami erdőgazdaság több mint 15 milliárd forintot fordított közjóléti és turisztikai fejlesztésekre: 52 kilátót, 66 szálláshelyet, 29 erdei iskolát, több mint 160 erdei kiránduló- és pihenőhelyet alakítottak ki, vagy újítottak fel. Emellett több magánerdészet is erdei iskolákat, kirándulóközpontokat, tanösvényeket létesített, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének október 1-jei nagyrendezvénye pedig kiemelten foglalkozik a környezeti nevelés témájával. A XX. Erdők Hete rendezvénysorozaton a vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett erdei koncertek, sportversenyek, erdei nyílt napok színesítik a programkínálatot. Mindezt a hazai erdőket legjobban ismerő szakemberek, a magyar erdészek osztják meg örömmel az érdeklődőkkel. A foglalkozások a legtöbb helyszínen az erdészeti erdei iskolák oktatási programjára épülnek, ahol kicsik és nagyok, az egész család játékosan ismerkedhet közös kincsünk, a magyar erdők világával. A korábbi évek hagyománya és sikeres szervezése alapján az Országos Erdészeti Egyesület, amely idén ünnepli alapításának 150. évfordulóját, a földművelésügyi miniszter felkérésére szervezőként működik közre az eseménysorozat koordinálásában. Az Erdők Hete részletes programjainak listájáért látogasson el a www.erdokhete.hu oldalra!

A XX. Erdők Hete programsorozat keretein belül változatos programokkal várja kicsiket és nagyokat a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. lengyel-annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központja és a Tamási Miklósvári Parkerdő.

„Fedezzük fel Annafürdőt!” 2016. október 3-án 10:00-14:00 óra között vezetett élménytúrára hívjuk az érdeklődőket Lengyel-Annafürdőre. Megismerheted az erdő rejtett kincseit, gombáit, virágait és nem utolsó sorban állatait. Meglátogathatod a vadaspark lakóit és egy kellemes sétát is tehetsz az erdőben. Gyere és hívd el a barátaidat is, ha tetszett a programunk, akkor várunk Tamási Miklósvári programunkra is.

„Kreatív délután az erdőben” amit 2016.október 7-én 14:00-18:00 óra között tartunk a Parkerdőben. Kreatív foglalkozáson erdei alapanyagból, falevelekből, ágakból, termésekből sündisznó képet készíthetsz. És ha még pici vagy a kreativitáshoz, akkor erdei állatainkat színezheted és ismerheted meg kifestő segítségével.

További információk a programokkal kapcsolatban:

Fedezzük fel Annafürdőt!: 3 turnus indul, maximum 40 fővel. A túrákra előzetes bejelentkezést kérünk, az alábbi elérhetőségen: Kertai László 30/ 9470-898 annafurdo@gyulajzrt.hu Kreatív délután az erdőben programunkra jelentkezéseket a következő címre várjuk: turizmus@gyulajzrt.hu, tel: 74/573-943