Különdíjat nyert a Gyulaj Zrt. főzőcsapata Soponyán

Különdíjat nyert a Gyulaj Zrt. főzőcsapata Soponyán

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. "Gyulaj Hütte" csapata KÜLÖNDÍJAT kapott Gasztrodizájn kategóriában a soponyai Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon 2017. szeptember 2-án.

Gyulaj Hütte: egy főzőcsapat „menedéke”

2017. szeptember 2-án került megrendezésre a XI. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál Soponyán, melyen a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. főzőcsapata „Gyulaj Hütte” csapatnévén indult. A főzőverseny sajátossága, hogy „zsákbamacska” jelleggel kapott vadhúsból kell főzni, azaz a csapatok a helyszínen tudják meg egy meglepetés csomag átvétele után, hogy milyen vadhúsból kell elkészíteniük egy bográcsos egytál ételt. A sorsolást követően a Gyulaj Hütte csapata szarvashúsból főzött ízletes vargányás vadpörköltet, melyhez kapros nokedlit tálaltak. A ’szabadon választott’ vadétel kategóriában zöldségágyon párolt, aszalt szilvás szósszal körített, tűzdelt vaddisznógerincet készítettek és kínáltak. A vadételek kategóriánként történő zsűrizése mellett a csapatok tálalási megjelenését és az esztétikai összhatását is díjazták az un. „Gasztordizájn Különdíjjal”, ahhoz pedig komoly előkészületekre volt szükség, hogy egy igazi alpesi Jagdhütte hangulat kialakuljon a feltálalt ételek köré, mindezt a verseny körülmények között, szintidőre. Nagy örömünkre a különdíjat a „Gyulaj Hütte” tagjai vehették át.

Szabó Stefánia
turisztikai szervező, programadó

A Gyulaj Zrt. csapata Soponyán  A Gyulaj Zrt. csapatának oklevele  A Gyulaj Zrt. csapata Soponyán, díjátadás

A fesztiválon készült képeinket IDE KATTINTVA nézhetik meg!