Annafürdő - Kulcsosház

Annafürdő Kulcsosházat nagyobb kiránduló csoportok, baráti társaságok és erdei iskolás csoportok számára ajánljuk. A házat csak egyben lehet bérelni, minimum 15 főtől max. 42 főig.

A kulcsosházban egy darab négyágyas, két darab nyolcágyas (emeleteságyas) és egy darab hangulatos 22 ágyas szoba található, mindkét szinten vizesblokkokkal, több zuhanyzóval és külön WC-kel. Nagyobb társaság esetén a szomszédos Vendégház apartmanjaiban további 29 fő helyezhető el, illetve sátorozás is lehetséges az épület mögött. Jól felszerelt konyha és nagy étkező biztosítja az önellátás lehetőségét.. Az épülethez számos interaktív játék, játszótér, pavilonok, tűzrakóhelyek és természetismereti kiállítás is tartozik.

Az önellátás lehetősége mellett lehetőség nyílik a teljes, vagy félpanziós ellátás igénylésére is, mivel a kulcsosház mellett egy erdei kisvendéglő is található, ahol helyi termékekből, erdei alapanyagokból készült ételekkel és italokkal várják a vendégeket. Nagyobb csoportok esetén a közeli középiskola menzájáról étkezést is lehet igényelni. Kézműves foglalkozások, kerékpár kölcsönzés, horgászat, túravezetés, környék számos látnivalója, valamint személyre szabott programajánlói teszi igazán különlegessé Annafürdőt! Programok: Földön, vízen, levegőben….

Annafürdő a Tolnai-hegyhát déli részén, a Völgység találkozásánál, gyönyörű parkerdei környezetben, öreg fák árnyékában egyaránt várja az aktív, vagy a nyugodt kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A gróf Apponyiak egykor kedvelt üdülőhelye méltán viseli a nevét ma is, mivel gróf Apponyi Rudolfné szül. Benckenndorf Anna után nevezte el a lakosság a helyszínt közel 150 éve, miután a köznép javára engedte át a ma már nem látható fürdőépületét. A megyét átszelő piros turistaútvonal érinti Annafürdőt, ahol pihenőtó, vadaspark, kilátó, lombkoronaösvény, erdei játszótér, tanösvények, interaktív eszközök, bérelhető kerékpárok, kemence, tűzrakóhely és erdei kisvendéglő is rendelkezésre áll.

Látnivalók a környéken:

Tolnai Zöldút, vadaspark, interaktív kilátó, pihenőtó, Apponyi-kastély, ökoház, közeli termálfürdők (Bikal, Dombóvár, Tamási), Papdi Kápolna, késő bronzkori földvár (Wosinszky Sánc)… Kérjen személyre szabott programajánlót!