Vadasparkjaink

Tamási (Miklósvári) vadaspark

Nyitvatartás: minden nap, napkeltétől - napnyugtáig

A Gyulaj Zrt. elkötelezett a társadalmi szerepvállalás irányában. Szeretnénk, ha közvetlen erdei környezetünk és a benne élő, szervesen hozzákapcsolódó és harmóniában élő állatvilág megismerése, széleskörű ismerete minden társadalmi körben és korosztályban elterjedhessen.

A 2008. májusi ünnepségen örömmel adtuk át megnyíló új ~20 hektáron elterülő vadasparkunkat, melynek helyszínét gondosan választottuk ki, hogy akár gyalog is megközelíthető legyen a város lakói, illetve a Tamásiba látogató turisták számára. Az erdei környezetben több különleges, földbe süllyesztett les kunyhót is kialakítottunk, melyeket speciális üveggel láttunk el, hogy a vadak számára láthatatlanok maradjanak látogatóink, így közvetlen közelről csodálhassák meg a tolnai erdőségek nagyvadvilágát természetes környezetükben.

Fontosnak tartjuk, hogy - miközben felnőtt és gyermek egyaránt aktívan pihen és élvezi az emlékezetes vadles látványát-  az aktív pihenés mellett értékes információkkal is szolgálhassunk vadasparkunk látogatói számára. Ezért a vadaspark pihenő részében ismeretterjesztő táblákat helyeztünk el, bemutatva ezzel erdeink növény-, és állatvilágát azok számára akik mélyebb ismereteket szeretnének szerezni.

Vadasparkunkban a közel 50 dámszarvas, gímszarvas, muflon és vaddisznó becserkelése és megfigyelésén keresztül szerezhetnek felejthetetlen élményt az idelátogatók családok, fiatalok és idősek egyaránt. Árainkat szándékosan nem emeltük, hogy így biztosíthassuk minden idelátogatónk számára a felejthetetlen élményt.

 

Érdemes megnézni a Vadaspark mellett, az itt található parkerdőnket is. Az itt található tanösvényünk ismeretterjesztő táblák segítségével mutatja be erdeink fajgazdag növény, és állatvilágát. Rövid túránk végén a miklósvári kilátóból gyönyörködhetünk az elénk táruló tolnai táj szépségéről.

 

 

Belépődíjak (Kérjük kattinston a képre a letöltéshez!)

Számlaigényét előre jelezni kell a titkarsag@gyulajzrt.hu e-mailcímen, ebben az esetben előre utalással kell fizetni a belépőt, mert helyszínen csak nyugta kiállítására van lehetőség!

Lengyel - Annafürdői vadaspark

Az erdei iskola mellett a vadaspark lehetőséget ad arra hogy a gyermekek és idősebb látogatóink közelebbről is megismerkedjenek vadon élő állatainkkal mint például a gímszarvassal, dámszarvassal és a vaddisznóval. A vadaspark körbesétálható, a jobb beláthatóság érdekében egyik oldalán kilátó található. Látogatóink, főleg a fiatal korosztály szívébe lopta magát vadasparkunk gímszarvas bikája, Rudi. Az őszi párzási (bőgési) időszakban magasztos megjelenésével, öblös hangjával Rudi méltán mutatja és hallatja, hogy a magyar erdők örök királya a gímszarvas. A türelmes látogató Rudi és tehene mellett láthat még számos dámbikát, -tehenet és vaddisznót is a park mellé emelt kilátónkból.
Maga az annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központ (Erdei Iskola, vadaspark, erdei játszótér) része a vadaspark, ami az itt, közel 100 ha- on elterülő parkerdőben található. Hosszabb- rövidebb turistautakkal átszőtt terület, könnyen bejárható, szemet gyönyörködtető hely.

 

Az annafürdői vadaspark látogatása ingyenes!

 

     Bővebb információkért látogasson el a Lengyel- Annafürdői erdei iskolánk honlapjára.