Megjelenés dátuma: 2020. október 13.

Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe!

A műsorban látható Gyulaj Zrt. vonatkozások:

- 16 perc 37 mp-től Lengyel Annafürdő fejlesztések

- 19 perc 40 mp-től Tengelici parkerdő, Benyovszky kápolna 

 

2020. szeptember 29.

Tisztelettel ajánljuk az érdeklődők figyelébe az alábbi kedvezményes gímbika elejtési lehetőségeket: 

Az alábbi képre kattintva az ajálnat új lapon nyílik meg:

Megjelenés dátuma: 2020. szeptember 18.

#játék

Jelölj barátnak egy fát: interaktív játékra hív mindenkit az @Országos Erdészeti Egyesület!

Mit kell tenned?

1,Töltsd le/frissítsd a megújult FaBook mobilapplikációt!

2,Az interaktív fahatározó segítségével azonosíts be egy fát túrázás/séta/kutyasétáltatás közben!

3, Fotózd le a fádat és vagy posztold a saját oldaladra úgy, hogy megjelölöd az @Országos Erdészeti Egyesület oldalát és használod a #fabook-ot, vagy kommenteld az *EREDETI* poszt alá a képet. Mindkét esetben írd oda, hogy melyik fafajt sikerült azonosítani, azaz melyik fa lett a barátod! ;)

4, Nyerj Budakeszi Vadaspark belépőt, és "Kutya fája" erdei társasjátékot!

 

Ennyire egyszerű! Készen állsz? A nyereményjáték szeptember 27.(vasárnap) 20:00 óráig tart. Hajrá-hajrá!

 

Megjelenés dátuma: 2020. szeptember 17.

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program segítségével az Erdei Iskolánk és a Turisztikai és Természetismereti Központunk fejlesztése megvalósult Lengyel Annafürdőn, melyet 2020. szeptember 15-én egy kis ünnepség keretében átadtunk a pihenni vágyóknak.

Az eseményről készült sajtóhír ide kattintva elérhető

Az alábbi képre kattintva megnyílik az eseményen készült képek  galériája

Fotók: Antli István

 

Megjelenés dátuma: 2020. szeptember 8.

A Lengyel-Annafürdőn található kisvendéglő üzemeltetésével kapcsolatosan további információkért kattintson az alábbi képre

 

Megjelenés dátuma: 2020. szeptember 8.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Hőgyészi Erdészeténél is megkezdődött a gímbika vadászat. Az alábbi képen látható bikát 2020.09.08-án hozta terítékre egy osztrák vendégvadászunk. A trófea súlyát 9,5 kg-ra becsülte a kísérő, aki ez esetben Stein Krisztián, a Hőgyészi Erdészetünk vezetője volt, valamint ő készítette a remek terítékfotót is. Gratulálunk az elejtőnek és a kísérőnek egyaránt!

Megjelenés dátuma: 2020. szeptember 8.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Németkéri vadászterületén esett a lent látható  gímbika, melynek trófeasúlyát 8 kg-ra becsülte a kísérővadász. Az osztrák vendégvadász által elejtett bika 2020. szeptember 3-án került terítékre. A vendég kísérője és a fotó készítője  Fábián Zoltán kerületvezető vadász kollégánk volt. Gratulálunk mind az elejtőnek, mind a kísérőnek!

Megjelenés dátuma: 2020. szeptember 8.

Kollégánk Ketterer Mihály ny. kerületvezető erdész 2020. szeptember 6-án 83 éves korában befejezte földi küldetését. Temetése 2020.09.11.-én lesz a Csibráki temetőben, előtte szentmise 15 óra 15 perctől a római katolikus templomban. A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. (korábban Állami Gyulaji Erdő és Vadgazdaság, majd Gyulaj Erdészeti és Vadászati Rt.) szakszemélyzetében 1957-1997. között dolgozott rakodókezelőként és kerületvezetőként Bikácson, Tamásiban, Kurdon és Csibrákon. Nyugodjék békében!

KETTERER MIHÁLY erdésztechnikus 1937-2020.

Megjelenés dátuma: 2020. július 20.

 

Július, augusztus eleje az időszaka – a talán legismertebb hazai nagyvadfajunk- az őz nászidőszakának, az üzekedésnek. Üzekedéskor a bakok és a suták is ösztönösen aktívabbak, jóval többet mozognak a területükön. Mozgási útjaikat gyakran közutak keresztezik, így ebben az időszakban a közlekedők kifejezett figyelme és óvatossága elengedhetetlen a közlekedés során. Leginkább a hajnali, reggeli órákban, valamint a késő délutáni, esti időszakban kell a szokásosnál óvatosabban, fokozott figyelemmel közlekedni a járművekkel, de az óvatosság minden napszakban kifizetődő! A természetes ösztöneik miatt az egyébként óvatosabb, a zajosabb utakat általában kerülő vad, ebben az időszakban óvatlanabb, merészebb, így a balesetek elkerülése még inkább az emberi óvatosságon és elővigyázatosságon múlik.

A vadütközéses balesetek túlnyomó többsége, a megengedett sebességhatárok átlépése, sok esetben súlyos mértékű túllépése miatt következik be. Nagyon gyakoriak az út- és látási viszonyoknak nem megfelelő sebesség megválasztása miatti vadütközések is.
Kérünk minden közlekedőt, hogy a legnagyobb megengedett sebességkorlátok szigorú betartásával, a vadveszélyt jelző táblák érvényességi szakaszán kifejezett óvatossággal és a sebességet lecsökkentve közlekedjenek az üzekedés időszaka alatt is!

Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

   

Megjelenés dátuma: 2020. június 18.

A Lengyel-Annafürdőn található Turisztikai és Természetismereti Központ, erdészeti erdei iskola meghirdeti első napközi táborát, melyre szeretettel várjuk általános iskolások jelentkezését. Gyere el, ha szívesen megismernéd az erdő élővilágát, kipróbálnád a kreativitásod kézműves foglalkozásokon, és részt vennél új élményekben egy héten keresztül.

További információkért katt ide!

Megjelenés dátuma: 2020. június 12.

Az elmúlt hetekben a tavalyi évben a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület társszervezésében megrendezésre került 150. Vándorgyűlésre emlékeztünk vissza. Ezen apropóból osztjuk most meg az alábbi cikket Tolna megye természeti sajátosságairól Gál László erdőművelési és közjóléti ágazatvezetőnk tollából, ami az Erdészeti Lapok 2019. évi Július- Augusztus-i számában jelent meg.

Az alábbi képre kattintva a cikk új lapon nyílik meg

Megjelenés dátuma: 2020. június 11.

Fotó:Pluzsik Tamás

Ma a megmaradt csonka hazában, a Kárpát-medencében és szerte a világon ahol magyarul beszélnek a nemzetgyilkos trianoni békediktátum 100-ik és a nemzeti összetartozás 10. évfordulójára emlékezik a magyarság. A Párizs környéki békéket a győztesek diktálták. Ennek a diktátumnak rendelkezései a legkegyetlenebbek és legigazságtalanabbak voltak Magyarországgal szemben. Darabokra szakította, roncsolta az 1100 éves történelmi hazánkat és 3,3 millió magyart az új utódállamokba kényszerített. Magyarország elvesztette területének 72 százalékát népessége 64 százalékát. Összehasonlításul Németország Versaillesben területének 13 százalékát és lakosságának 10 százalékát vesztette el. Ez a diktátum törvényesítette Nyugat-Magyarország elszakítását ekkor még Sopront és környékét is beleértve 4000 km2 292 000 lakossal, közte 26 ezer magyar, Csehszlovákiához került 63 000 km2 közte 1 millió 72 000 magyar, Jugoszláviához kerül Horvátországot nem számítva de Fiumét a magyar szent korona gyöngyét igen 21 000 km2 1, 6 millió lakos közte 465 000 magyar, Romániához kerül 103 000 km2, 3,5 millió lakos, 1 millió 664 000 magyarral. Magyarország lett a legkeményebben büntetett áldozat. Mert míg 20 birodalmi német közül egy került idegen impérium alá, addig 20 magyarból 7 főt szakított el tőlünk Trianon. ....

Megjelenés dátuma: 2020. június 3.

Az alábbi interjú az Országos Erdészeti Egyesület szakmai folyóiratának, az Erdészeti Lapoknak 2019 júniusi számában a Vándorgyűlés felvezetéseként jelent meg.

A képek rákattintással új lapon megynyitva, olvasható méretben nyílnak meg

  

Megjelenés dátuma: 2020. május 28.

Csatlakozva a Magyar Turisztikai Ügynökség kampányához, szeretettel várunk mindenkit Annafürdőn a Vendégházban. Ha családoddal, vagy baráti társaságoddal szívesen lennétek együtt újra erdei környezetben és fedeznétek fel a gróf Apponyiak kedvenc pihenőhelyét, akkor foglaljatok nálunk! Erdei kikapcsolódással, vadasparkkal, lombkorona tanösvénnyel kialakított kilátóval és pihenőtóval is várunk Titeket. Égig érő fák, csend, nyugalom, Annafürdő! A kampány keretein belül, aki a „Visszajövünk Annafürdőre!” jeligével minimum 3 nap 2 éjszakára a vendégház 6 férőhelyes apartmanját lefoglalja 10% kedvezmény biztosítunk számára az árjegyzéki árunkból. Az ajánlat a július 15-ig tartó foglalásokra érvényes. Elérhetőségünk: annafurdo@gyulajzrt.hu Turisztikai árjegyzékünk itt érhető el.