AZ ORSZÁGOS MAGYAR VADÁSZATI VÉDEGYLET KÖZLEMÉNYE

Megjelenítés dátuma: 2020. április 27.

Ne nyúljunk a szarvasfélékkicsinyeihez!

Ezekben a hetekben születnek az őzgidák illetve a gímszarvas- és dámborjak. Fontos tudni: ha a kicsinyeket egyedül látjuk a fűben megbújva, az nem jelenti, hogy elárvultak vagy betegek! Az anyjuk ilyenkor táplálkozik vagy elmenekült, mert veszélyt érzett, de visszatér. A kis állatokat – mivel az első hetekben még nem tudják követni – ilyenkor elfekteti, azok pedig ösztönösen meglapulnak, mozdulatlanok maradnak. Ha megérintjük őket, az őzsutát, szarvastehenet el fogja riasztani az ember szaga, és nem gondozza majd tovább kicsinyét, amely így éhen pusztul vagy ragadozók áldozatává válik. Ha valaki – még a legjobb szándékkal is – elviszi ezeket az állatokat, lopást követ el. A tavaszi időszakban megnő a kirándulók száma a természetben, és van rá esély, hogy– akár a kijelölt turistautak közelében is – gidát, borjat lássanak.

Pünkösdi tűzifa akció!

Megjelenítés dátuma: 2020. április 26.

Legálisan kitermelt, fenntartható erdőgazdálkodásból származó tűzifát kínálunk eladásra, melyet tavasszal megvásárolva a faanyag több hónapos száradását figyelembe véve jobb fűtőértéket, ezáltal jelentős költségmegtakarítást érhetünk el a következő fűtési szezonban.

Most érdemes beszerezni téli tűzifáját 10 % -kal olcsóbban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt-től!

-akác szabvány méteres tűzifa                                             br. 21717Ft/m3
-cser, tölgy, gyertyán szabvány méteres és hosszú tűzifa br. 20574Ft/m3

Tamási Erdészet               tel.: 30/545-5353
Pincehelyi Erdészet          tel.: 30/331-9198
Hőgyészi Erdészet            tel.: 30/542-9985

Az ajánlat a készlet erejéig, illetve visszavonásig érvényes.
EUTR azonosító: AA 0170884

Most érdemes beszerezni a téli tűzifát

Megjelenítés dátuma: 2020. április 25.

Megjelenés dátuma: 2020. április 16.

A tavasz beköszöntével nem szívesen gondolunk a fagyosabb napokra, pedig most a legjobb beszerezni a téli tűzifát. Ugyanis a következő fűtési szezonra ki tud száradni a fa, sokkal jobb lesz a fűtőértéke, így a költségek akár 30 százalékát is meg lehet spórolni. A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt-től legálisan kitermelt, a fenntartható erdőgazdálkodásból származó tömeg helyett köbméterre számolt fát lehet vásárolni: a kivágott fák helyére csemeték kerülnek, melyek a végső élettartamuk miatt levágott erdők helyén megújuló erdőket hoznak létre. Akciónk is várja az érdeklődőket, akik a járványügyi előírások betartásával vásárolhatnak országszerte az erdészeteinknél. 

Hazatér az erdő

Megjelenítés dátuma: 2020. április 02.

Megjelenés dátuma: 2020. március 25.

Kedves Látogatóink!

Mi is azt javasoljuk mindenkinek aki csak teheti, hogy maradjon otthon. Azonban nem szeretnénk, hogy erdei tudnivalók nélkül maradjanak, ezért most az erdő házhoz megy.  Figyeljék az Annafürdő Erdei Iskola Facebook oldalát (itt), hiszen március 26-tól hétköznaponként bemutatunk önöknek egy-egy érdekességet állatokról, növényekről, az ehető növények lehetséges felhasználásáról, erdei folyamatokról.

Kedves Gyerekek!

Ti is böngésszétek oldalunkat, hiszen a feltöltött tartalmakból vetélkedőt indítunk, melyben a szerencsések nyerhetnek. Az első kérdéseket április 3-án, pénteken láthatjátok. Addig is jó ismeretbővítést, várunk titeket, most a Facebookon!

#maradjotthon #hazatérazerdő