Annafürdő vendégház

Lengyel- Annafürdő

 

Turisztikai létesítményeink a hatályos járványügyi szabályok szerint látogathatóak.

        

Tel./fax: +36 74/482-487, +36 30/9470-898

Rövid film Lengyel-Annafürdőről:

 

Lengyel-annafürdői VendégházLengyel-Annafürdő a Tolnai-hegyhát déli részén, az egykori Apponyi grófok kedvelt üdülőhelyén, Lengyel község szélén helyezkedik el, csodás erdei környezetben. A közel 100 hektáros, természetszerű erdőgazdálkodási módszerrel kezelt parkerdő közepén, öreg bükkfák tövében ered az Annaforrás, mely a Kőris-völgyi patakot és azon keresztül az erdővel körülvett pihenőtó természetes vízellátását biztosítja. A forrás körüli régi épületek felújításával és a parkerdei közjóléti berendezések létrehozásával ökoturisztikai fejlesztések sora valósult meg a közelmúltban, így jött létre a  Turisztikai és Természetismereti Központ, mely hamar a turisták és a kiránduló csoportok kedvelt úti céljává vált. A parkerdőben horgászati és csónakázási lehetőség, bicikli kölcsönzés, vadaspark, tanösvények, szabadtéri kemence, grillező- és tűzrakóhely, kilátó, erdei pihenők, erdei büfé, interaktív játszva-oktató eszközök segítik a szabadidő hasznos eltöltését. Képzett túravezetőink természetismereti és kulturális túrákat, kézműves foglalkozásokat, lovas programokat, játékos vetélkedőket is tartanak turista csoportok, gyerekes családok és egyéni látogatók számára egyaránt. Az akadálymentes épületek felújítása környezetbarát módon történt, így a látogatók a napkollektorok, napelemek, szélerőgép, szürkevíz használatát is megismerhetik működésük közben. Legnépszerűbb program a közeli Szentkúti kunyhó-Ökoház megtekintése bicikli túra keretében, kemencés kenyérsütéssel egybekötve. Különböző igényeket is kielégítő szálláshelyek várják a kikapcsolódásra, vagy az aktív pihenésre vágyó turistákat. Mindkét épületben WL internet elérés biztosított.

A részben vörösfenyő rönkökön álló 6 férőhelyes, magas színvonalú  vendégházat- 3 db kétágyas, pótágyazható szobájával, apartman konyhájával, étkezőjével, akadálymentes fürdőszobáival-  családoknak, kisebb csoportoknak ajánljuk. Tetőterében interaktív természetismereti kiállítás is található. A falusi szálláshelyként működő vendégház helyi ételeket és italokat kínál.

 

43 férőhelyes turista szállást biztosít a szomszédos erdei iskola-kulcsosház épülete, jól felszerelt konyhával, étkezővel, közös vizesblokkokkal, melyet nagyobb csoportoknak, több családos kirándulóknak, iskolai osztályoknak ajánlunk, rendezvények, találkozók és erdei iskolai programok megtartására is alkalmas kiszolgálással.

 

   Bővebb információért látogasson el a lengyel-annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központunk honlapjára.