Az Év fája 2020 szavazás

Megjelenítés dátuma: 2019. október 31.

Megjelenés dátuma: 2019. október 31.

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év Fája Kuratórium 2013 óta minden évben, így idén már hetedik alkalommal teszi lehetővé, hogy az egyesület által működtetett weboldalon - idéntől már csak közvetlenül az Év fája tematikus honlapon (www.azevfaja.hu) - keresztül szavazzanak tagtársaink, erdész kollégáink és a szakmán kívüli érdeklődők a jövő évi Év fájára, mellyel a 2020. esztendő fafaját választják meg a szavazásban résztvevők.

A hazai fafajokra figyelmet felhívó mozgalom kuratóriumának döntése alapján 2019. november 22-ig az alább részletezett fafajokból lehet választani.

A szavazásra az Év fája honlapon nyílik lehetőség minden egyéni felhasználó részére egyszeri alkalommal. Ugyanezen a felületen tekinthető meg a szavazás naprakész állása is.

A szavazás online rendszerébe biztonsági alkalmazásokat is beépítettünk, így kérjük a szavazókat, hogy tartsák be az internetes szavazások "fair play" íratlan és az IT biztonság írott szabályait. Az érvénytelen szavazatokat törlik.

Jó voksolást kívánunk!

A szavazó felület közvetlenül a szövegkapcsolóra kattintva is elérhető!

 

 

Stein Krisztán erdészetvezető Kollégánk és kutyájának eredménye az Országos Vizsla Főversenyen

Megjelenítés dátuma: 2019. október 29.

Megjelenés dátuma: 2019. október 29.

Stein Krisztán erdészetvezető kollégánk és kutyája 4. helyen végeztek, valamint kiérdemelték a legeredményesebb vízi munka kategóriájában a különdíjat a CACT Országos Vizsla Főversenyen. Ez úton is gratulálunk mindkettejüknek és kívánunk kitartást a további munkához és gyakorláshoz.

Fotó: Szigeti Edit

Különleges dámbika a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Kisszékelyi vadászterületén

Megjelenítés dátuma: 2019. október 29.

Megjelenés dátuma: 2019. október 28.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, október 19-én különleges esemény történt a Kisszékelyi Vadászterületünkön. Egy hazai vendégvadászunkra nem mindennapi vadásszerencse köszöntött és egy úgy a mi területünkön mint az egész országban, de talán nem túlzunk ha azt mondjuk, hogy az egész világon egyedüli, különleges dámbikát hozott a terítékre. A bika trófeája közel 4,5 kg-ot nyomott a 24 órás mérlegelésnél. Miután ez az egyedi trófea visszaérkezett a bírálatról, úgy gondoltuk, hogy ezt a kuriózumot a neki kijáró módon meg kell örökítenünk. Az így készült fotókból osztunk most meg néhányat, hogy mindenki akit érdekel, láthassa ezt a különlegességet.

Az alábbi képre kattintva megnyílik a képgaléria: 

Fotók: Gőbölös Péter

Dámtrófea különlegesség a Gyulaj Zrt. Kisszékelyi Vadászterületéről

Megjelenítés dátuma: 2019. október 20.

Megjelenés dátuma: 2019. október 19.

Igazi trófeakuriózum esett 2019. október 19-én a délutáni órákban a Gyulaj Zrt. Kisszékelyi Vadászterületén. Egy életet leszolgálhat az ember az erdőt járva és még akkor sem biztos, hogy egy ennyire különös, pont a maga torzságában annyira egyedien szemet kápráztató trófeájú bikával találkozik. Ez az óriási vadászszerencse adatott meg egy kedves magyar vadászvendégünknek, aki bár eredetileg kisebb trófeájú bikát szeretett volna elejteni, meglátva ezt a rendkívüli "lapátost" a barcogó helyen, habozás nélkül, sikerrel hozta terítékre megannyiónk álmát, egyben élete legkülönlegesebb bikáját! A szabad területen esett, 4-4,5kg-osra becsült trófeatömegű kisszékelyi dámbikát Ifj. Csirke Ferenc kerületvezető vadász kíséretében sikerült elejteni, melyhez szívből gratulálunk mindkettőjüknek! A trófea különlegessége, hogy nem hordozza az agancstő rothadásos betegség tüneteit, valamint külsőleg nem látható heresérülés sem a bikán. Akár mitől is lett ennyire különleges, vadászszívek ezrei dobbannának egyszerre ha közel hasonlót láthatnának legalább egyszer vadászterületükön! Még egyszer gratulálunk!

Az alábbi képek rákattintással tovább nagyíthatóak:

    

Elhunyt Palotai József okleveles erdőmérnök, a Gyulaj Zrt. egykori munkatársa

Megjelenítés dátuma: 2019. október 18.

Megjelenés dátuma: 2019. október 18.

Bár tudjuk, aki megszületik, az egyszer el is távozik a földi létből, azért ezt a tényt nem könnyen vesszük tudomásul. Főleg akkor, amikor újra arról értesülünk, hogy megint elment valaki közülünk.

         Szomorúan vettük tudomásul a hírt, hogy egykori kollégánk, Palotai József 2019. október 15-én tíz nappal a 80. születésnapja után, rövid betegséget követően eltávozott az élők sorából. Azért is döbbentünk meg a hír hallatán, mert a szeptember 4-ei nyugdíjastalálkozónkon még Őt is ott üdvözölhettük.

Palotai József kollégánk 1939. szeptember 15-én született, Pilisszentkereszten. Az általános iskola után a Budapesti Eötvös József Gimnáziumban végezte középfokú tanulmányait, és tett érettségi vizsgát 1958-ban. 1959-ben beiratkozott a Soproni Egyetem Erdőmérnöki karára, ahol 1964-ben megszerezte az Erdőmérnöki diplomát. Ettől az évtől kezdve szolgálta a tolnai erdőket, mivel már 1964. 07.20.-án a Tolna Megyei Állami Erdőgazdaság Tamási műszaki csoportjában gépesítési gyakornok munkakörben állt munkába. 1965. februárjában áthelyezésre került az Erdőgazdaság Központjába és fahasználati előadóként végezte munkáját, egészen októberig, amikor is a Tolna Megyei Állami Erdőgazdaság Műszaki Erdészethez került gépesítési műszaki vezető munkakörbe.1966. májusától ugyanitt lett kinevezve magas-, és mélyépítésű műszaki vezetőnek. 1967. októberétől visszakerült a Tolna Megyei Állami Erdőgazdaság Központjába a, műszaki-, fejlesztési és gépesítési előadó munkakörbe

1969.01.01.-től átszervezés miatt a Tolna Megyei Állami Erdőgazdaságból átalakulása után, Gyulaji Állami Erdő- és Vadgazdaság lett.

József, 1970. januártól fagyártmány termelési előadó kinevezést kapott. Még ebben az évben kibővítették a munkakörét a fagyártmány értékesítési feladatokkal is. 1974 áprilisában ebben a munkakörben vezető pozíciót kapott, vagyis fagyártmány termelési és értékesítési vezető lett. 1990. decembertől terv-statisztikai vezető. 1991. márciustól fakereskedelmi ágazatvezető.

József egészen 1999-ig szolgálta a vállalatot, mindezt tette nagy lelkiismeretességgel, amiről az is tanúskodik, hogy 1972-ben és 1977-ben is elnyerte a Kiváló Dolgozó címet, valamint 1981-ben megkapta a Szolgálati Érdem Érmet is.

         A Gyulaj Zrt. dolgozói osztoznak Palotai József felesége Ildikó, és gyermekei Attila és Gábor fájdalmában.

 

Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. a Burgenlandban megszervezett AUSTROFOMA-n

Megjelenítés dátuma: 2019. október 14.

Megjelenés dátuma: 2019. október 14.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. delegációja az ausztriai Forchtensteinben nagyon magas színvonalon és precizitással megrendezésre került AUSTROFOMA erdészeti terepi gépkiállításon járt, ahol működés közben lehetett megtekinteni a legújabb fejlesztésű erdészeti gépeket 2019. október 9-én. Az erdészeti gépkiállítás mottója: „Klimafitter Wald durch schonende Holzerntetechnik”, mely szakmai mottót a látható gépesítési fejlesztési irányok és a kiállított erdészeti technikák jelentős mértékben tükröztek is.

Az alábbi képre kattintva megnyílik az eseményről készült képek galériája