Elhunyt Fejes János nyugalmazott kerületvezető vadász

Megjelenítés dátuma: 2020. január 27.

Megjelenés dátuma: 2020 január 27.

Fejes János kerületvezető vadász 36 évet dolgozott a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. jogelődeinél 1958–1994 között.

1939. július 10-én született Kocsolán. A 8. osztály elvégzése után, 1953-ban az erdészeti munkás életbe kóstolt bele, a csemeteápolástól a fakitermelésig megismerkedett az erdészeti munkával. Ekkor határozta el, hogy erdész vagy vadász lesz. 1956-ban jelentkezett ipari tanulónak a Székesfehérvári Mezőgazdasági és Gépészeti Szakiskolába, amit végül Szegeden fejezett be 1958-ban, gépész végzettséget szerzett. Vadászati gépkocsivezetőként alkalmazta a Gyulaji Állami Erdő- és Vadgazdaság Pári Erdészete.

1974-ben sikeres felvételi vizsga után beiratkozott a Soproni Erdészeti Technikumba, mely tanulmánya félbeszakadt. Az álmát azonban nem adta fel és 1984-ben a Barcsi Erdészeti Szakközépiskolában erdész végzettséget szerzett. 1974-ben az „addig végzett becsületes munkája, szorgalma, megbízhatósága alapján kerületvezető  vadásznak nevezték ki ....a Likashegyi vadászkerületbe”, így 1974-től 1994-ig mint kerületvezető vadász látta el feladatait. A szakmai szempontokat mindig messzemenően figyelembe véve, lelkes, lelkiismeretes hozzáállással és fegyelmezetten végezte a munkáját, látta el a hivatását. Nemcsak a vadásztatásban működött közre fáradhatatlanul, hanem a gondjaira bízott vadászkerület vadállományának fenntartási, gazdálkodási és védelmi feladatait is kiemelkedő lelkiismeretességgel és eredményességgel végezte el. A rábízott feladatokat a legjobb tudása szerint teljesítette, munkájára az öntevékenység és a határozottság volt a jellemző. 1980-tól a Kocsola–Nagykónyi vadászkerület vezetője lett, ahonnan 1995. március 16-án rokkantsági nyugdíjba vonult.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten a Vajdahunyadvárban, dr. Nagy István agrárminisztertől 2019-ben Életfa Emlékplakett ezüst fokozatában részesült a szakmai tevékenységéért. Akkor már az egészségi állapota miatt a kitüntetést személyesen sajnos nem tudta átvenni, ezért egy későbbi időpontban fia, Fejes Csaba vette át Gőbölös Péter vezérigazgatótól a szeretett munkahelye a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. tamási központjában, így Fejes János a magas kitüntetését még meghatottan megélte.

 

Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

 

Életmentő App, az Országos Mentőszolgálat kiváló innovációja ANDROID és IOS rendszeren

Megjelenítés dátuma: 2020. január 24.

Megjelenés dátuma: 2020 január 24.

Az Országos Mentőszolgálat egy fantasztikus Életmentő applikációt vezetett be, mely mindkét okostelefon rendszeren – ANDROID-on és IOS-en is – fut.Bővebb infromációhoz az aplikációról alábbi linkre  kattintva juthat. 

https://www.mentok.hu/ha-baj-van/eletmento-app/

A kép illusztráció

 

Az NFK Erdészeti Főosztálya elkészítette a magyarországi erdőgazdálkodás 2018-ra vonatkozó fő adatait tartalmazó leporellót.

Megjelenítés dátuma: 2020. január 09.

Megjelenés dátuma: 2020 január 9.

Az NFK Erdészeti Főosztálya elkészítette a magyarországi erdőgazdálkodás 2018-ra vonatkozó fő adatait tartalmazó leporellót, ami fataj.hu honlapon, vagy az alábbi képre kattintva elérhető:

Tóth Péter kerületvezető erdész - vadász kapta a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt-ért 2019. évi aranygyűrűt

Megjelenítés dátuma: 2020. január 06.

Megjelenés dátuma: 2020 január 6.

2019. december 19-én a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. megtartotta hagyományos évzáró ünnepségét, amelyen átadásra került a Gyulaj Zrt-ért aranygyűrű. Idén az elismerő kitüntetést Tóth Péter kerületvezető erdész-vadásznak adta át az évértékelőjét követően Gőbölös Péter vezérigazgató. Tóth Péter az erdész technikum elvégzése után az édesapjától örökölt festői szépségű Annafürdői területen kezdte meg erdész munkáját, nagy részt vállalt az itt található erdészeti erdei iskola kialakításában és fellendítésében, a természetről, erdőről, növényekről, állatokról szerzett tudását, tapasztalatait szívesen adta át az ide érkező gyermekcsoportoknak. Ma magas színvonalú, elhivatott, lelkiismeretes munkájával nagyban hozzájárul a Hőgyészi Erdészet különleges rendeltetésű területeinek vad- és erdőgazdálkodásának fejlődéséhez, mindig nagy figyelmet fordít a vadállomány fenntartására, és annak megőrzésére. Tóth Péter a Gyulaj Zrt. lövészcsapátának oszlopos tagja, lőtudásával nagyban segíti a csapat sikereit. 2015-ben Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott az erdő- és vadgazdálkodási területen végzett kiemelkedő munkája, valamint az ökoturisztikai, környezeti nevelési munkája elismeréseként. Szintén 2015-ben az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Év Erdésze versenyen 1. helyezést ért el. Hivatását és szakmai szolgálatát példásan gyakorolja.

Szabó Stefánia

Fotó: Antli István