Elhunyt Fejes János nyugalmazott kerületvezető vadász

Megjelenés dátuma: 2020 január 27.

Fejes János kerületvezető vadász 36 évet dolgozott a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. jogelődeinél 1958–1994 között.

1939. július 10-én született Kocsolán. A 8. osztály elvégzése után, 1953-ban az erdészeti munkás életbe kóstolt bele, a csemeteápolástól a fakitermelésig megismerkedett az erdészeti munkával. Ekkor határozta el, hogy erdész vagy vadász lesz. 1956-ban jelentkezett ipari tanulónak a Székesfehérvári Mezőgazdasági és Gépészeti Szakiskolába, amit végül Szegeden fejezett be 1958-ban, gépész végzettséget szerzett. Vadászati gépkocsivezetőként alkalmazta a Gyulaji Állami Erdő- és Vadgazdaság Pári Erdészete.

1974-ben sikeres felvételi vizsga után beiratkozott a Soproni Erdészeti Technikumba, mely tanulmánya félbeszakadt. Az álmát azonban nem adta fel és 1984-ben a Barcsi Erdészeti Szakközépiskolában erdész végzettséget szerzett. 1974-ben az „addig végzett becsületes munkája, szorgalma, megbízhatósága alapján kerületvezető  vadásznak nevezték ki ....a Likashegyi vadászkerületbe”, így 1974-től 1994-ig mint kerületvezető vadász látta el feladatait. A szakmai szempontokat mindig messzemenően figyelembe véve, lelkes, lelkiismeretes hozzáállással és fegyelmezetten végezte a munkáját, látta el a hivatását. Nemcsak a vadásztatásban működött közre fáradhatatlanul, hanem a gondjaira bízott vadászkerület vadállományának fenntartási, gazdálkodási és védelmi feladatait is kiemelkedő lelkiismeretességgel és eredményességgel végezte el. A rábízott feladatokat a legjobb tudása szerint teljesítette, munkájára az öntevékenység és a határozottság volt a jellemző. 1980-tól a Kocsola–Nagykónyi vadászkerület vezetője lett, ahonnan 1995. március 16-án rokkantsági nyugdíjba vonult.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten a Vajdahunyadvárban, dr. Nagy István agrárminisztertől 2019-ben Életfa Emlékplakett ezüst fokozatában részesült a szakmai tevékenységéért. Akkor már az egészségi állapota miatt a kitüntetést személyesen sajnos nem tudta átvenni, ezért egy későbbi időpontban fia, Fejes Csaba vette át Gőbölös Péter vezérigazgatótól a szeretett munkahelye a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. tamási központjában, így Fejes János a magas kitüntetését még meghatottan megélte.

 

Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.