Magyar erdőtelepítési projekt a klímaváltozás ellen

Megjelenítés dátuma: 2019. március 29.

Megjelenés dátuma: 2019. március 29.

Az erdők nem csak a szemünket és a lelkünket nyugtatják meg. Kulcsszerepet játszanak napjaink legnagyobb kihívásával, a klímaváltozással szemben, emellett oxigént termelnek, szűrik a por- és zajszennyezést, segítik a talajmegőrzést - mondta Nagy István agrárminiszter, amikor bejelentette, hogy 22 millió facsemetét ültetnek el az ország erdeiben.

Dr. Nagy István miniszter: Aki fát ültet, bízik a jövőben

KLIKK IDE!

Zambó Péter államtitkár: Növelni kell az ország erdőterületét

KLIKK IDE!

Tájékozódási futó bajnokságok a Tolnai Zöldút mentén

Megjelenítés dátuma: 2019. március 20.

Megjelenés dátuma: 2019. március 20.

Magyarország 2019. évi egyetemi és főiskolai tájfutó bajnokságának, valamint a Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyei Diákolimpia Tavasz Kupa versenyének is ad helyszínt a Gyulaj Zrt. kezelésében lévő Turisztikai és Természetismereti Központ és a körülötte elterülő Lengyel-Annafürdő erdőtömb. Az erdő és a mozgás szerelemeseit 2019. április 6-án, szombaton várják a szervezők: a Kalocsai Természetjáró és Szabadidő Sport Egyesület valamint a Paksi Sportegyesület. A verseny támogatója a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. A nevezési feltételek és egyéb információk az alábbi linkeken tölthetőek le (KLIKK A KÉPEKRE!).

Várunk szeretettel mindenkit, akár versenyzőként, akár kezdőként, akár nézőként!

MEFOB 2019 versenykiírás  DOB 2019 versenykiírás

TeSzedd szemétszedési akció a Gyulaj Zrt.-nél, Lengyelen

Megjelenítés dátuma: 2019. március 20.

Megjelenés dátuma: 2019. március 19. 

TeSzedd avagy MiSzedjük Lengyelen! Hagyományt teremtve, idén is, március 21-én délelőtt 8.30-12.00 óra között, közös összefogásként valósítjuk meg a TeSzedd! szemétgyűjtési akciót Lengyel településen. Az összefogásban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt., Lengyel Községi Önkormányzata, AM DASzK Szakképző Iskola, Apponyi Sándor Mezőgazdasági Szakképző Iskolája, a és a Tolnai Erdőkért Alapítvány lelkes tagjaival veszünk részt. Bárki csatlakozhat a akcióhoz, találkozó a lengyeli focipálya öltözőjénél.

Bővebb információ: Szegedi Viktória, 30/ 94 70 898

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium sajtóhíre

Az Agrárminisztérium sajtóhíre

 

Ne a fát döntsd, a rekordot! Indul a Nagy Faölelési Akció!

Megjelenítés dátuma: 2019. március 18.

Megjelenés dátuma: 2019. március 18.

2019. március 21-én flashmob keretein belül világrekord döntési kísérletre kerül sor. Az akció célja figyelemfelhívás az erdők veszélyeztetettségére és a fák fontosságára. STIHL, mint a felelős és fenntartható erdőgazdálkodás elkötelezett híve, mindenkit buzdít a részvételre, hiszen a környezetünk védelme közös felelősségünk. Az erdő az általa biztosított haszonvételi lehetőségekkel, illetve számos egyéb közérdekű, védelmi és közjóléti szolgáltatásai révén, az egyik legfontosabb természeti erőforrásunk, kiemelkedő jelentőségű nemzeti kincsünk. A klímaváltozásra fel kell készülni, ebben minden erdő és minden fával borított terület nagy segítségünkre van. A mai kor emberének, így mindannyiunknak, meg kell tanulnia újra az erdőből, az erdővel élni, érintetlenül hagyva annak önmagát megújító képességét. Ahhoz azonban, hogy ezt megtehessük, ismerni, szeretni és tisztelni kell az erdőt. Az Erdők Világnapján ezévben az erdők és az oktatás kapcsolata áll a rendezvények középpontjában: "Tanuld meg szeretni az erdőt!" Ennek Te is könnyen a részese lehetsz, semmi mást nem kell tenned, mint csatlakozni az eseményhez a közösségi médiában (https://www.facebook.com/events/448216495719875/) és az Erdők Világnapján, március 21.-én mindössze egy percig ölelni egy fát. A szabályok egyszerűek: a megölelt fa lehet bárhol, és egy fát egyszerre többen is ölelhetnek. Állítsuk fel az egyszerre, egy időben, több helyszínen történő legnagyobb létszámú faölelés országos rekordját. Ha kellő létszám összejön, Guinness rekord is lehet. Közösen meg tudjuk valósítani! Mit kell tenni?

Az Erdők Világnapján, 2019. március 21-én 1 perc időtartamig ölelj át egy fát. Lehet ez egy erdőben, az utcán, a parkban, az iskola vagy óvoda udvarán, bárhol ahol fa van. A faölelésről készüljön fotó, vagy videó és azt még aznap, március 21.-én éjféligtöltsd fel a Facebookra vagy az Instagramra, az alábbi hashtagekkel ellátva.

#faölelés    #STIHL    #stihlnemzedékek

Tegyél te is a fákért és magadért!

Faölelés flashmob Faölelés flashmob Faölelés flashmob