Az állami Gyulaj Zrt. a 2021. évet sikerrel és szép teljesítménnyel zárta

Megjelenítés dátuma: 2022. március 30.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az előző évtizedekhez hasonlóan 2021. évben is gondoskodott a rá bízott állami erdővagyon tartamos kezeléséről, védelméről, gyarapításáról, a fenntartható fejlődés biztosításáról, az erdő és a nemzetközileg is kiemelkedő minőségű vadállomány biológiai egyensúlyának fenntartásáról, javításáról.

Fokozott rendőrségi ellenőrzések a Gyulaj Zrt. állami erdő- és vadászterületein

Megjelenítés dátuma: 2022. március 23.

Minden évben, így idén is fokozott figyelmet szentel a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. a rendre, vagyonbiztonságra, a vadfajok és a védett állatok nyugalmára a vadászterületeinken, erdőterületeinken, kiemelten így van ez a gím- és dámbikák agancshullajtási időszakában. Különböző, véletlenszerű időpontokban és helyszíneken történő rendőrségi és erdészeti-, vadászati szakszemélyzeti közös ellenőrzések és intézkedések meghozzák a várt eredményt. Fokozott rendőri jelenléttel és sorozatos járőrözéssel lépünk fel az illegális agancsgyűjtőkkel szemben, az ezek mögött álló bűnözői csoportok ellen, illetve a vadgazdálkodó által kiadott agancsozói engedéllyel rendelkezőkkel is betartatjuk a törvényben és szabályzatokban  előírtakat.

ZÖLD SZÍVvel és a méhek szorgalmával a zöldebb jövőért

Megjelenítés dátuma: 2022. március 22.

ZÖLD SZÍVvel és a méhek szorgalmával a zöldebb jövőért

A fenntartható jövő érdekében minden banki dolgozó nevében 3 fát, összesen 120 ezer facsemetét, ültetett el a magyar bankszektor a Bankszövetség kezdeményezésére. Dr. Nagy István agrárminiszter személyesen üdvözölte a JÓTETT Bank - ZÖLD SZÍV Programot, és elismerő okleveleket adott át a kiemelt támogatóknak.

Napjainkban a bankszektor fontos közvetítő, finanszírozó szerepet valósít meg a fenntartható gazdaság növekedésének elősegítésében. A zöldprojektekhez szükséges pénzügyi források rendelkezésre bocsátása, a környezet- és társadalomtudatos banki szolgáltatások elősegítik az élhető jövő megtervezését és megvalósítását. A hazai bankok saját projektjei mellett a Bankszövetség a bankszektorral 2021 végén elindította a JÓTETT Bank ZÖLD SZÍV programot. A program célja, hogy felhívja a figyelmet az emberi és természeti értékekre, és odafigyeléssel alakítsa a közös, élhető jövőt a pénzügyi szektor együttműködésével. A kezdeményezéssel szeretnénk túlmutatni a bankszektor alaptevékenységén, és más ágazatok számára is mintaértékű fenntarthatósági érzékenyítési, figyelemfelhívó projektet teremteni.

Kétmilliárd forintos kutatási program indul az Erdők Nemzetközi Napján

Megjelenítés dátuma: 2022. március 18.

Folyamatosan nő Magyarország fával borított területe, miközben egyre több, fenntartható módon felhasználható faanyaggal rendelkezünk – mondta Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A Soproni Egyetem ugyanekkor kétmilliárd forintos kutatási program elindulását jelentette be, amelyben a klímaváltozás elleni fellépés keretében az erdőalapú gazdaság gyakorlati megvalósításának lehetőségeit vizsgálják.

Nőnap

Megjelenítés dátuma: 2022. március 08.

Minden kedves Hölgynek boldog Nőnapot, egészséget és derűt kívánunk!

 

Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.