Pályázati felhívás általános iskolák és óvodák részére

Megjelenítés dátuma: 2018. október 24.

Megjelenés dátuma: 2018. október 24.

A Tolnai Erdőkért Alapítvány pályázatot hirdet a Bonyhádi kistérségben található általános iskolások és óvodások körében a Szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás témakörében. Bízunk benne, hogy hamarosan láthatjuk pályaműveiket, hiszen a legügyesebb csapat egy erdei kirándulást nyer Lengyel-Annafürdőre, a Turisztikai és Természetismereti Központba.

A pályázati felhívásokat és a nevezési lapokat ide kattintva tölthetik le:

Pályázati felhívás iskolai jelentkezési lap  Pályázati felhívás oviknak Jelentkési lap oviknak

A Bükkel ismerkedtek a hazai erdésznők

Megjelenítés dátuma: 2018. október 24.

Megjelenés dátuma: 2018. október 24.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. volt az idei Erdésznők Országos Találkozójának házigazdája. A kétnapos programra hetven erdésznő érkezett Miskolcra, az ország minden részéből. Érdekesség, hogy éppen tíz évvel ezelőtt, 2008-ban is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében gazdálkodó erdőgazdaság adott otthont a rendezvénynek, de akkor a zempléni területekkel ismerkedhettek meg az erdésznők. Az első napon a résztvevők az ÉSZAKERDŐ munkájába nyertek bepillantást, majd Miskolc-Tapolcán tettek rendhagyó, „erdészszemmel” szervezett sétát, melyen tematikus sátrakban – Erdészház, Vadászház, Bakterház - játékos formában mérték össze szakmai tudásukat. A fáradalmaikat a Barlangfürdőben pihenhették ki. A napot baráti találkozó és díszvacsora zárta. A második napon az erdésznőket az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója, Zay Adorján köszöntötte a szakmai program előtt a Csanyik-völgyben, ahol a Lillafüredi Erdészeti Igazgatóság és a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskola tevékenységét tanulmányozták a vendégek. Nagy sikert arattak a saját fejlesztésű, igényes kivitelezésű, egyedi társasjátékok, a gyermekrajzokkal tapétázott foglalkoztató termek, és a „nagyszüleink konyhája” hangulata. Ezt követően a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton utazva a varázslatos szépségű Andókutat keresték fel. Itt nemcsak a környék, hanem a Keletbükki Erdészeti Igazgatóság munkájának megismerésére is volt lehetőség. Innen a Bagolyvár Erdészeti Erdei Iskolába vezetett az út, az erdőgazdaság erdei iskoláinak oktatási programját ismerték meg a résztvevők.

A cikk megtekintéséhez kérjük klikkeljen az alábbi képre:

Az OEE hivatalos honlapja

 

Turizmus Mindenkinek- Gyulajban is

Megjelenítés dátuma: 2018. október 17.

Megjelenés dátuma: 2018. október 17.

Akadálymentes Szemléletformálás - Magyar Turisztikai Ügynökség image filmje gyulaji részletekkel. A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az elmúlt években komoly infrastruktúrális fejlesztéseket hajtott végre, hogy vendégházainak és vadászházainak egy része akadálymentesítve legyen, bejárhatóvá és elérhetővé téve a megszállást kerekesszékes vandégeink számára is. Sőt azon kevés európai vadászterületek egyike vagyunk ahol a kerekesszékkel történő vadászatot is támogatjuk legjobb dámos területünkön. Átalakított terepjárónk valamint a terület egyes részei a kisfilmben is jól láthatóak.

Erdészeti Percek a Tamási Rádióban

Megjelenítés dátuma: 2018. október 08.

Megjelenés dátuma: 2018. október 8.

Új rovatot indított a Tamási Rádió a természetet kedvelő, ismerő vagy éppen megismerni vágyó hallgatói számára. Hallgassa utólag is online a Tamási Rádió "Erdészeti Percek" című rovatát.

Az adások online történő meghallgatásához kérjük klikkeljen az alábbi képekre:

A kép eltávolítva.

Tamási Rádió - Erdészeti Percek: Az aranysakál

 

Megtartotta idei gímtrófea szemléjét a Gyulaj Zrt.

Megjelenítés dátuma: 2018. október 05.

Megjelenés dátuma: 2018. október 5.

2018. szeptember 27-én, csütörtökön délután tartotta a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. a már- már hagyományosnak mondható gímtrófea szemléjét a festői szépségű Lengyel- Annafürdőn. Az idei szemle is igazi őszi, verőfényes napsütésben zajlott. A kiállított 40-45db szeptemberben elejtett trófea látványa, a megnyitó beszédek fennköltsége, valamint a Vadászkamara Kürtegyüttes gyönyörű szignáljai különös hangulatot adtak az ünnepnapnak. A terítékre hozott bikák adatai alapján kiemelkedőnek mondható, hogy a Zrt. Hőgyészi Vadászterületén 7db 10kg feletti trófea is esett ebben a szezonban. Az alkalom külön érdekessége volt, hogy a rendezvény alatt mutatkozott be a Tolnai Zöldút is. A nagyszerű kezdeményezés nyolc Tolna megyei település összefogásából áll, célja, hogy a helyi természeti és kulturális örökségeket ápolja és népszerűsítse, valamint a helyi, kézműves termékek készítését és terjesztését karolja fel. Az egyszerre történő két esemény záróakkordja a 300-350 gyerek által már nagyon várt szarvasbőgő- élménytúra volt az annafürdői erdőben.

Gyulaj Zrt. Turisztikai és Természetismereti Központja ismét kiérdemelte az OEE erdei iskola minősítését

Megjelenítés dátuma: 2018. október 03.

Megjelenés dátuma: 2018. október 3.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. lengyel-annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központja ismét kiérdemelte az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) erdei iskola minősítését. Az oklevél átadására Visegrádon, a Madas László Erdészeti Erdei Iskolában 2018. október 1-én, a XXII. Erdők Hete ünnepélyes megnyitóján került sor. Az elismerő, minősítő oklevelet Nagy István agrárminiszter, Zambó Péter OEE elnöke és Puskás Lajos az OEE Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály elnöke adta át Gőbölös Péternek, a Gyulaj Zrt vezérigazgatójának.

Az alábbi képek ráklikkelve tovább nagyíthatóak:

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. lengyel-annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központja ismét kiérdemelte az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) erdei iskola minősítését.  A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. lengyel-annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központja ismét kiérdemelte az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) erdei iskola minősítését.

(Fotó: Nagy László -OEE/Erdészeti Lapok, főszerkesztő)