Ismét bizalmat kapott az eddigi elnök az agrárkamara ülésén

Megjelenítés dátuma: 2022. június 17.

 

Az idén május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és tizenhét támogató szervezetének küldöttjelöltlistáján szereplő személyek alkotják a Tolna megyei hetvenfős megyei küldöttgyűlést. A szerveződés csütörtök délelőtt Szekszárdon, a Hotel Merops Mészáros nagytermében tartotta alakuló ülését. Ezen megjelent dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Horváth István ország­gyűlési képviselő és Süli János országgyűlési képviselő, államtitkár is. Utóbbi két politikus fel is szólalt a rendezvény végén. 

Az ülés résztvevői megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az Etikai Bizottság tagjait és a kamarai osztályok megyei vezetőit. Velük együtt azt a tizenöt személyt is, akik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét. 

A NAK Tolna megyei elnöki tisztét a szavazás eredményeként továbbra is Vendégh Edit látja el. Munkáját hét alelnök segíti: Szilágyi Tibor István a mezőgazdasági, a Tolnatej Zrt. képviseletében Koller Attila az élelmiszeripari, Hajdók Gábor a vidékfejlesztési, Csike György az általános agrárgazdasági, illetve Kővári László, Naszvadi Endre Zoltán és Gyurkovics János a helyi földbizottsági ügyeket felügyeli. 

A megyei Etikai Bizottság tagja Törő Péter, Kocsis János, a Madagro Kft. képviseletében Sági Tibor és Kersák Róbert lett. A megyei küldöttek maguk közül Csike Györgyöt, Ambrus Györgyöt, Czeller Gábort, Csike Szabolcsot, Fülöp Jánost, Hajdók Gábor, Kalocsa Zsolt, Kelemen Ákos, Kővári László, Naszvadi Endre Zoltán, Németh Zoltánt, Szabó Istvánt, ­Szilágyi Tibor Istvánt, a Gyulaj Zrt. képviseletében Göbölős Pétert, a Bikácsi Agrár Kft. képviseletében pedig Nestorovic Anicát választották országos küldöttnek. 

 

 NAK Tolna Megyei Szervezete nyolc szakmai osztályt hoz létre. A Szántóföldi növénytermesztési és beszállítóipari osztályt a Terra Vitál Kft. képviseletében Gyenei Ferenc, a Kertészeti és beszállítóipari osztályt Fülöp Gábor, az Állattenyésztési és beszállítóipari osztályt Eicher József, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt a Frissen Kft. képviseletében Kászpari Károly, az Élelmiszer-kereskedelmi osztályt Matus Dóra, a Kistermelői, együttműködés és helyi kezdeményezések osztályt a Danubia Frucht Szövetkezet képviseletében Sebestyén István, az Erdő-, vad-­, és halgazdálkodási osztályt a Gyulaj Zrt. képviseletében Göbölős Péter, a Fiatal gazda és innovációs osztályt Király Gergely vezeti a megyében. 

 

A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása öt évre szól. A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz. A július 6-i, fővárosi rendezvényen a tervek szerint ott lesz Orbán Viktor miniszterelnök is. 

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is gratulált az újraválasztott Vendégh Editnek.