Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. két munkatársa: Benke János és Varga Róbert

Megjelenítés dátuma: 2024. március 27.

Az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából 2024. március 21-én Budapesten a Vajdahunyad Várban miniszteri kitüntetéseket vehettek át azok a magyar szakemberek, akik szakmai munkája szorosan kapcsolódik a világnap „Erdők és innováció – új megoldások egy jobb világért” gondolatköréhez.

 A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. két munkatársa, dr. Nagy István agrárminiszter által adományozott Miniszteri Elismerő Oklevelet, Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkártól vehették át!

 Benke János okleveles erdőmérnök, a Gyulaj Zrt. Pincehelyi Erdészetének erdészetvezetője, az elismerést a Gyulaj Zrt.-nél végzett 21 éves pályafutása alatt az erdőgazdálkodásban nyújtott, magas színvonalú, elkötelezett és lelkiismeretes, kiváló szakmai munkájának elismeréseként kapta.

 Varga Róbert erdésztechnikus, a Gyulaj Zrt. Tamási Erdészetének kerületvezető erdésze, az elismerést a különböző korú állományokban az általa irányított és felügyelt inváziós, tájidegen fajok több új technológiával történő visszaszorításának végrehajtásáért kapta. Mindezek mellett, az erdészeti genetikai erőforrások fejlesztése során végzett munkája által létrejött egy olasztölgy magtermelő plantázs és egy géngyűjtemény is, amelyek kezelését nagy odaadással végzi. (Munkatársunk személyesen nem tudta átvenni a kitüntetését.)

Fotó: Agrárminisztérium