Székely gyerekekkel a Tolnai erdőkben

Megjelenítés dátuma: 2017. július 31.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozottjai 2017. július 24. és 31. között látogattak Tolna megyébe, Tamásiba nyári táborba. A civil összefogás keretében megvalósult táborban a gyerekek számos különleges programon vehettek részt. Nem volt ez máshogy július 26-án és 27-én sem, amikor a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vendégeiként a környéken élt gróf Apponyiak és herceg Eszterházyak kedvenc kiránduló helyeit kerestük fel velük. Először a Miklósvári parkerdő történelmét elevenítettük fel az Eszterházyaik nyomán, megismerték a Vas Gereben famatuzsálemek történetét, és kipróbálták a parkerdei tanösvényen elhelyezett interaktív táblákat, és ezek segítségével sok érdekeséget tudhattak meg a tavak élővilágáról és az erdőgazdálkodás fontosságáról.

A következő napon Lengyel-Annafürdőre, az Apponyi grófok kedvelt kirándulóhelyre látogattunk.  A borongós idő ellenére a gyerekek rögtön birtokba vették az erdei játszóteret, majd megkóstolták az Anna-forrás ma is iható vizét, közelebbről megismerhették a környékbeli nagyvad fajokat. A kilátóhoz vezető domb megmászása után, pedig nagy izgalommal vették birtokba a Rétisasfészek kilátót. A parkerdei kirándulás utána az Apponyi kastélyparkban barangoltunk, visszatérve Annafürdőre pedig fajátékokat készíthettek a gyerekek, itt aztán tényleg csak a fantázia szabhatott határt az elkészült műveknek, a famókus mellett, színes madarak és nagyon nagy fülű nyulak is készültek.

Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát és tartalmas élményekkel tért haza. Szívből örülünk, hogy megismerhettünk titeket, szuper csapat vagytok!

Szabó Stefánia

turisztikai szervező, programadó

Az alábbi képek ráklikkeléssel tovább nagyíthatóak:

Székely gyerekek nyaraltak Tamásiban és a Gyulaj Zrt.-nél  Székely gyerekek nyaraltak Tamásiban és a Gyulaj Zrt.-nél  Székely gyerekek nyaraltak Tamásiban és a Gyulaj Zrt.-nél